300 kişilik işe 3 bin kişi başvuruyor

300 kişilik işe 3 bin kişi başvuruyor

Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dile getiren "300 kişilik işçi alımına 3000 binden fazla insan başvuruyor. Nereden nereye geldik." dedi.

Saadet Partisi Hatay’ın Dörtyol İlçe Kongresi, Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın katılımı ile gerçekleşti. Atatürk Parkı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen ve yoğun yağmura rağmen büyük ilgi duyulan 7. Olağan Kongre’ye Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK temsilcileri ile partililer katıldı. Yapılan oylama sonrasında Saadet Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek, güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanı seçildi.

“HAKİKATİ ÖRTEMEYECEKLER”

Kongrede bir konuşma gerçekleştiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Dünyada yaşanan zulümleri, açlığı görüyorsunuz. Biz, Milli Görüşçüler olarak iş başına geldiğimizde yapacağımız en önemli çalışma, faizci kapitalist sömürücü ‘adi’ bir düzenin yerine “adil bir düzen” getireceğiz. Türkiye’de hamaseti ve popülizmi kurumsallaştıran, devlet yönetme aracı haline getiren bir siyasi iktidar mantığı ile karşı karşıyayız. Bu, sorunları çözmenin değil, o sorunları örtbas etmek için oluşturulan suni problemler içerisinde hakikati örtbas etmekten başka bir şey değildir. Ama hakikati örtemeyecekler” şeklinde konuştu.

RESMİ OLMAYAN İŞSİZLİK 9 MİLYON

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dile getiren Abdulkadir Karaduman, “2002’de 2 milyon işsiz varken bugün resmi rakamlara göre 5 milyon işsiz var. Resmi olmayan rakamlara göre ise 9 milyon insanımız işsiz. Bugün iş kurumu geçici süreliğine okullarda lavaboları temizlemek üzere işçi alma ilanı yapıyor 300 kişilik alıma 3000 binden fazla insan başvuruyor. Nereden nereye geldik. İş bulamadıkları için, eve ekmek götüremediği için, pazar parası olmadığı için, ülkemizde son günlerde çeşitli illerde intiharlar görüyoruz” diye konuştu.

300-kisilik-ise-3-bin-kisi-basvuruyor-1-1577860658.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.