30 Mart tarihi bir seçim

30 Mart tarihi bir seçim

Saadet Partisi, bütün belediye başkan adaylarını Ankara Arena'da düzenlenen büyük bir törenle kamuoyuna tanıttı.

Saadet Partisi, bütün belediye başkan adaylarını Ankara Arena'da düzenlenen büyük bir törenle  kamuoyuna tanıttı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 30 Mart’taki mahalli seçimlerin tarihi öneme sahip olduğunu söyledi

Saadet Partisi, ‘Aday Tanıtım Şöleni’ adıyla Ankara’da düzenlenen büyük bir programla bütün belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. Programda ayrıca partinin merakla beklenen seçim müziği de ilk defa tanıtıldı. Yerel seçim çalışmalarına tüm hızıyla başlayan Saadet Partisi dün Ankara’da büyük bir şölenle adaylarını tanıttı. 30 büyükşehir 51 il ve 918 ilçedeki adaylarını belirleyen parti tanıtım şöleninde adaylarını Türkiye ile buluşturdu.

ADAYLAR ARENA'DA DAĞITILDI

Aday tanıtım programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, 30 Mart seçimlerinde başbakan değil başkan seçileceğini belirterek, seçimlerin önemine dikkat çekti. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Temiz siyaset, temiz belediyecilik ve hak ettiğiniz idareye kavuşmak için gecenizi gündüzünüze katarak, ibadet aşkıyla çalışmalısınız” tavsiyesinde bulundu. Geçmişte kurdukları partilerin dört kez kapatıldığına dikkat çeken Kamalak, "Ülke evlatlarını birbirine düşürmemek için tek bir kem söz söylemedik" derken, son dönemde artan incitici üslubu eleştirdi. 30 Mart’taki mahalli seçimlerin tarihi önemde olduğunu kaydeden Mustafa Kamalak, "Seçimlerde sadece belediye başkanlarına oy vermeyeceksiniz. Vereceğiniz oyla Türkiye’nin hem yolunu hem de yönünü belirleyeceksiniz. Sadece şehirlerinize değil, bir bütün olarak ülkenin geleceğine karar vereceksiniz." şeklinde konuştu. Oy vermenin onay vermek olduğunu vurgulayan Kamalak, mevcut hükümetin bir bataklığa saplandığını iddia etti. Kendilerinin iktidarda oldukları dönemde belediyelerin kapılarına ‘‘Rüşvet alan da veren de melundur" yazısı astıklarını ifade eden Kamalak, gerçeklere rağmen AK Parti’nin küresel güçlerin operasyonundan bahsettiğinden söz ederek ‘‘Adama sormazlar mı, 12 yıldır küresel güçlerle iş tutan siz değil misiniz?" diye sordu.

BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA

Törende konuşan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özkafa, Milli Görüş belediyeciliğinin efsane olduğunu belirterek, “Biz hizmet ederken asla paramız yok yok' demedik. 'Bizim paramız Allah'ın lütfu ile çok çok' dedik. Her hizmet en müstesna şekilde yerine getirildi. Nüfusu 1 milyonu aşmış bir şehir için masraflar gerekiyor. 15 yıl boyunca suyun tonu 50 kuruştu.  Konya Büyükşehir Belediyesinin kasası para ile dolu. Şimdi suyun tonu3 TL'ye kadar yaklaştı. Ticari alanlarda ise 5 TL'ye yaklaştır. Belediyemizin şu an  1 katrilyon borcu var. Belediyelerin asli vazifelerin olamdığı halde bütün görevler icra edildiği halde. 2004 yılında şehrimizin bütün meydanlarna şu afişi asabildik. 500 trilyonluk yatırım ve sıfır borç bıraktık. Şehrimizin hizmetlerini yürütmek için başkentimizde bakanlıkları genel müdürlükleri resmi müesseleri zaman zaman ziyaret ettim. Şehrimizin meseleleri ile gayret sarfettik. Belediyelerimize hizmet veren İl Bankalarının 15 sene önünden geçmedik. Demekki hiç borçlanmadan bu hizmetler yapıldı” dedi.

AKP'Lİ BELEDİYELERİN YAPTIĞI EN İYİ İŞ REKLAM

AKP'li belediyelerin yaptığı en iyi işin reklam olduğunu belirten Özkafa, şunları söyledi: “Belediyeler reklamları çok yapıyor. 42 katlı gökdelen yaptık. Sanayi siteleri kurduk. Şimdiki belediyeler, hizmetlerin altında ezildiği zaman ise reklam levhalarının boyunu uzatıyor. Demakratur sisteminden dolayı bu süreç uzadı. Yatırımlara 28 katrilyon, faize ise 50 katrilyon verilmiş. 2008 yılında 3 partiye 150 trilyon vermişler. Bu yıl ise 450 Trilyon verecekler. Önümüzdeki de seçim var. Bütçe Demakratur sistemini devam ettirmek için harcanıyor. Bunun hiçbir başka çaresi yok. Düşmanlar ihlas ediyor. Başbakan meydanlarda TÜSİAD TÜSİAD diye bağırıyor. TÜPRAŞ ihalesi oluyor TÜSİAD'cıya gidiyor. Elektrik dağıtım şirketi satılıyor TÜSİAD'cıya gidiliyor. 1989'da Anavatan Partisi'nin uğurlama merasimi yapılmışsa, şimdi de AK Parti'nin uğurlama merasimi başlamıştır. Bu seçimlerin Konyamıza, ülkemize ve tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini diliyorum.” Konuşmaların ardından Saadet Partisi belediye başkan adayları birlikte fotoğraf çekindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.