30 firmanın başı SGK ile dertte!

30 firmanın başı SGK ile dertte!

Konya SGK'ya yüzbinlerce lira borcu bulunan 30 firmanın hesaplarına el konuldu. Firmaların banka hesaplarına el koyan SGK, işverenlerin uykusunu kaçırdı. Bankaların kara listelerine de giren firmalar, borcun taksitlendirilmesini talep ediyor

SGK'ya borcu olan firmalar zor günlerden geçiyor. Borcunu ödemeyen firmaların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ile başı dertte. İşverenden borcunu tahsil edemeyen SGK, borçluların banka hesaplarını el koydu. SGK memurları, firmaların banka hesaplarını kontrol ederek, borcu olanların hesabından tahsilat yapıyor. Tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da devlet alacaklarını tahsil etmek için bir dizi yaptırım uyguluyor. Alınan bilgiye göre SGK'nın Konya'da 30 firmadan yüzbinlerce lira alacağı bulunuyor.

KONYA'DA 30 FİRMA KARA LİSTEYE GİRDİ

Konya'da farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalardan alacağı artan ve tahsilatta zorlanan SGK, borçluların banka hesaplarındaki paralardan alacaklarını tahsil etmeye başladı. Çalışanlarının sigorta primlerini yatırmayan firmalar hesaplara el koyma nedeniyle rahatsızlık yaşıyor. İş dünyası hesapların incelenmesi ve beklenmedik hacizler nedeniyle zor durumda kaldı. Borçlu firmalar zor günler geçiriyor. Zamanında borcunu kapatmayan firmalar, bankaların risk grubuna da girdi. Risk grubuna girenler kredi imkanından da faydalanamıyor. Kara listeden kurtulmak isteyen firmalar, borcunu kapatmak için arayışa girdi. SGK'nın yolunu tutan firmalar, borçların taksitle ödemek istiyor. Firmalar, katlanan borçlardan kurtulmak için yardım talep ediyor.

FİRMALAR SGK'YA TEPKİ GÖSTERİYOR

Ayrıca SGK'nın ülke genelinde milyarlarca alacağı bulunuyor. SGK yasal yollardan alacağını tahsil etmek için bir dizi girişimde bulunuyor. SGK memurlarıyla görüşen firma sahipleri, borcun taksitlendirilmesini istiyor. Öte yandan firmaların borcu katlanarak artıyor. Konya SGK'ya sadece bir firmanın borcu 500 bin lirayı geçti. Vergi uzmanları ve iş dünyası, hesapların incelenmesi ve beklenmedik hacizler nedeniyle büyük rahatsızlık yaşıyor.

SGK'DAN BORCUNUZU ÖDEYİN ÇAĞRISI

Banka hesaplarına el koydukları için SGK memurlarına tepki gösteren işverenler de var. Firmalar, "SGK neden bizim hesaplarımıza el koyuyor? Kara listeye giriyoruz. Bu doğru değil. Kredi de çekemiyoruz. Borcu taksitlendirip ödeyelim önerisinde bulunduk. Devlet, bize yardımcı olmalı" ifadelerini kullanıyor. SGK memurları ise, "Firmalara borcunuzu ödeyin" uyarısında bulunuyor.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum