3. Uluslararası Manavgat Bisiklet Festivali 16-19 Ekim Tarihleri Arası Yapılacak

3. Uluslararası Manavgat Bisiklet Festivali 16-19 Ekim Tarihleri Arası Yapılacak

3. Uluslararası Antalya-Manavgat Bisiklet Festivali'nin 16-19 Ekim tarihleri arası yapılacağı bildirildi. Manavgat Belediyesi'nin öncülüğünde yapılacak olan yurtiçi ve yurtdışından 250 bisikletçinin katılacağı belirtildi. 4 gün sürecek...

3. Uluslararası Antalya-Manavgat Bisiklet Festivali'nin 16-19 Ekim tarihleri arası yapılacağı bildirildi. Manavgat Belediyesi'nin öncülüğünde yapılacak olan yurtiçi ve yurtdışından 250 bisikletçinin katılacağı belirtildi. 4 gün sürecek olan festival kapsamında pedal tutkunlarının Manavgat ve çevresindeki, tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme imkanı bulacağı ifade edildi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, bisiklet tutkunlarının Akdeniz’in mavi sularının yanı sıra Torosların yeşillikleri içinde Manavgat ve çevresindeki Side Antik Kenti, Titreyengöl, Aspendos, Manavgat Şelaleleri, Oymapınar Barajı ve Seleukeia Antik Kenti gibi tarihi ve doğal güzellikleri 16-19 Ekim tarihleri arasında pedal çevirerek göreceklerini söyledi.

Başkan Sözen, Manavgat Belediyesi’nin desteği ve Accell Bisiklet’in sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalde, bisikletçilerin, Manavgat’ın Titreyengöl mevkiindeki Akdeniz’in mavi sularına bakan Boğaz Otel Mevki’ndeki çam ağaçları altındaki kampta konaklayacağını kaydetti.

Bisikletçilerin festivalin ilk gününde Manavgat ve çevresindeki bisiklet severlerle buluşturacağı vurgulayan Sözen, kent içerisinde yapılacak bisiklet turuyla başlayacak olan festivalin ikinci gününde, doğa güzelliklerin içerisinde yeşilin farklı tonlarında buluştuğu Oymapınar Barajı parkuruna pedal çevireceklerini söyledi. Sözen, şunları söyledi:

"Festivalin üçüncü gününde ise Titreyengöl –Kumköy Turizm sahil şeridini takip edecek olan bisikletliler, özellikle dünyaca ünlü Aspendos Antik Kenti’ni gezecek. Turun son günü ise bisikletçiler yine bir doğa ve tarih harikası olan Seleukeia Antik Kenti’ne pedal çevirerek, tarihi kenti gezecek ve tarihi ören yerini yakından görmüş olacak."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.