3 Odalı Eski Evde 70 Kişilik Yaşam

3 Odalı Eski Evde 70 Kişilik Yaşam

IŞİD saldırılarının hedefindeki Kobani kentinden kaçarak Türkiye’ye sığınan 4 aileden 70 kişi, Malatya’da 3 odalı bir evde yokluk içinde yaşam mücadelesi veriyor. IŞİD militanlarının saldırıları nedeniyle Suriye’nin Kobani kentinden...

IŞİD saldırılarının hedefindeki Kobani kentinden kaçarak Türkiye’ye sığınan 4 aileden 70 kişi, Malatya’da 3 odalı bir evde yokluk içinde yaşam mücadelesi veriyor.

IŞİD militanlarının saldırıları nedeniyle Suriye’nin Kobani kentinden ayrılarak geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye sığınan 4 farklı ailenin oluşturduğu 70 kişi, Malatya’nın Beydağı Mahallesi'ndeki eski bir eve yerleşti. Yıkılmaya yüz tuttuğu için kullanılmayan 3 odalı evde yaşamını sürdüren mülteciler, Kobani’de çatışmaların sona ermesiyle evlerine dönmenin hayalini kuruyor.

10 çocuğuyla birlikte Malatya’da yaşamaya başlayan Habibe Mecit, çatışmalar nedeniyle Suriye’nin artık yaşanmayacak bir ülke haline geldiğini belirtti. Eşinin halen sınırda beklediğini ifade eden Mecit, "Evimizde oturuyorduk, bize çatışma çıkacağını söylediler. Biz de her şeyimizi geride bırakarak kaçıp geldik. Malatya’ya geldik. Bu evde üstünde yatacağımız hiçbir şey yok. Sağ olsun buradaki insanlar bizlere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. Burada ev kiralamak istiyoruz ancak Suriyeliyiz diye kimse bize ev vermiyor. Savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz, topraklarımıza ve evimize dönmek istiyoruz." diye konuştu.

4 aileden oluşan 70 kişi olarak 200 TL kira karşılığında tuttukları eski evde birlikte yaşadıklarını anlatan Mecit, hayırseverlerden yardım beklediklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.