3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan var

3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan var

Bakan Eker, Türkiye'de şu anda 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan bulunduğunu, bunun da fiyatları tüketici açısından makul bir yerde tuttuğunu söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı’nda ihracatçılarla bir araya geldi.
Eker, buradaki konuşmasında, TMO’nun vade farkı almadan vadeli yemlik arpa satışı yaptığını da anlatarak ‘’Memlekette kurbanlık hayvan sayısı arttıysa bu ister istemez fiyatları tüketici açısından makul bir yerde tutuyor. Şu anda 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan var. Türkiye normalde 2-2,5 milyon küçükbaş hayvan kesiyor. Biz tedbirlerimizi, üreticiler açısından da maliyet yükünü hafifletmeye dönük aldık. Tüketicilerimiz de inşallah bu bayram makul fiyatlarla kurbanlıklarını satın alabilecekler’’ diye konuştu.
2010 ve 2011 yıllarında gerçekleştirilen kurban ithalatının sadece Trakya Bölgesi için yapıldığını vurgulayan Eker, sözlerini şöyle tamamladı:
‘’Geçen sene Türkiye’de kurbanlık 600 bin büyükbaş hayvan kesildi. Sadece 16 bin büyükbaş hayvan ithalatı yapıldı. Toplam içindeki yüzde minimal düzeyde. Üreticiyi etkileyecek bir şey değil. Ama bu sene Trakya’da da kurbanlık hayvan sayısı belirli bir noktaya ulaştığı için artık kurbanlık hayvan ithalatına gerek kalmadı. Ama bunun dışındaki damızlık hayvanla ilgili ithalatı, ihracatı devam ediyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu sene kurbanlık hayvan ithalatı yapılmıyor.’’
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.