'28 Şubat'ın Tetikçi Müfettişleri Gitti, 21 Ağustos’un Tetikçi Müdürleri Geldi'

'28 Şubat'ın Tetikçi Müfettişleri Gitti, 21 Ağustos’un Tetikçi Müdürleri Geldi'

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, görevden alınan okul müdürlerini değerlendirmeye tabi tutan ve 100 üzerinden 60 puanı veren 17 ilçe milli eğitim müdürü ve bu müdürlüklerde...

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, görevden alınan okul müdürlerini değerlendirmeye tabi tutan ve 100 üzerinden 60 puanı veren 17 ilçe milli eğitim müdürü ve bu müdürlüklerde görev yapan 34 şube müdürünün anayasaya aykırı davrandığını iddia ederek,"28 Şubat'ın tetikçi müfettişleri gitti, 21 Ağustos’un tetikçi müdürleri geldi." dedi

Ülke genelinde 7 bin okul müdürünün yapılan performans değerlendirmesi sonucu görevden alınmasına yönelik tepkiler sürüyor. Eğitimciler, 482 okul müdüründen 286’sının görevden alındığı Bursa’da, yapılan değerlendirmede okul müdürlerine puan veren 17 ilçe milli eğitim müdürü ve 34 şube müdürü hakkında "5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 122’inci maddesinde tanımlanan nefret ve ayrımcılık yapmak ile 257’inci maddede tanımlanan görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Öğle saatlerinde Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmen ve okul müdürleri eğitimdeki kıyıma tepki gösterdi. Eğitimciler adına açıklamayı yapan Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, okul müdürlerinin görevden alınmasını ‘soykırım’ olarak nitelendirdi. Türkoğlu şunları kaydetti: "286 arkadaşımıza yapılan zulüm zaten ilçe milli eğitim müdürlerinin ve şube müdürlerinin birkaç ay önce görevlendirilmesiyle tasarlanmıştı. 28 Şubat'ın tetikçi müfettişleri gitti, 21 Ağustos’un tetikçi müdürleri geldi. Koltuk ve makam için kula kulluk yarışı yapan bu insanlarda azıcık şeref ve haysiyet varsa sokağa çıkmasınlar, aynaya bakmasınlar. Aylarca ağzını açmadan otursunlar döner koltuklarında, dönsünler, dursunlar."

ŞÜPHELİLER, SENDİKAMIZ ÜYELERİNE KASTEN DÜŞÜK PUAN VERDİLER

Türkoğlu, görevden alınan okul müdürlerini değerlendirmeye tabi tutan ve 100 üzerinden 60 puanı veren 17 ilçe milli eğitim müdürü ve bu müdürlüklerde görev yapan 34 şube müdürünün anayasaya aykırı davrandığını öne sürdü. Türkoğlu şöyle devam etti: "Şüphelilerin yaptığı değerlendirmelerde sendikamız üyesi okul müdürlerine kasten düşük puan vererek ya da puan vermeyerek onları mağdur etmişlerdir. Hukuksuz ve hakkaniyetsiz puanlamalarla sendikamız üyesi okul müdürleri özellikle 75 puanın altında değerlendirilerek görev süreleri uzatılmamıştır. Şüphelilerin sendikamız üyesi okul müdürlerine verdikleri düşük puanlar sebebiyle Bursa merkez ve ilçeleri dahil toplam 124 okul müdürü üyemiz 75 puan altında kalmıştır. Şüpheliler bu eylemleri ile başta Anayasa olmak üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Milli Eğitim Temel Kanunu, Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ve ilgili mevzuatı çiğnemişlerdir. Şüpheli ilçe müdürlerin eylemleri 5237 Sayılı yasanın 122’inci maddesinde tanımlanan ‘nefret ve ayrımcılık’ suçu ile 257’inci maddede tanımlanan ‘görevi kötüye kullanmak’ suçunu oluşturmaktadır."

Açıklamanın ardından eğitimciler adliye binasına girerek cumhuriyet savcılığına 51 müdür hakkında suç duyurusunda bulundu. Türk-İş ve MHP yöneticileri de eğitimcileri yalnız bırakmadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.