250 Öğrenci 'Terörizm Ve Güvenlik' İçin Çözüm Üretecek

250 Öğrenci 'Terörizm Ve Güvenlik' İçin Çözüm Üretecek

2. Ankara Model Birleşmiş Milletler Konferansı (ANMUN) için 250 öğrenci, İpek Üniversitesi’nde buluştu. ‘Terörizm ve Güvenlik’ konusunu tartışan öğrenciler, seçtikleri ülkelere göre sorunlara çözüm üretecek.İpek Üniversitesi-Atlantik...

2. Ankara Model Birleşmiş Milletler Konferansı (ANMUN) için 250 öğrenci, İpek Üniversitesi’nde buluştu. ‘Terörizm ve Güvenlik’ konusunu tartışan öğrenciler, seçtikleri ülkelere göre sorunlara çözüm üretecek.

İpek Üniversitesi-Atlantik Eğitim Kurumları işbirliğinde düzenlenen ikinci ANMUN konferansı başladı. Bugün başlayan ve 28 Eylül tarihinde sona erecek olan 2. Ankara Model Birleşmiş Milletler Konferansı, İpek Üniversitesi merkez kampüsünde gerçekleştiriliyor.

16 ile 25 yaşları arasındaki öğrencilerin farklı ülkeleri temsil ederek dünya sorunlarını tartıştığı bir platform olma özelliği taşıyan konferansa 250 öğrenci katıldı. Ülkelerin terörizm ve güvenlik sorunlarını tartışacak olan öğrenciler, üçüncü günün sonunda ise olaylara gençlerin gözünden alternatif çözüm üretecek. Çözüm sonuçları ise rapor haline getirilecek.

“KONFERANS İNGİLİZCE OLARAK GERÇEKLEŞECEK”

ANMUN Konferansı tamamen İngilizce olarak gerçekleşecek. Türkiye’de yerini yeni alan, hızla gelişmekte ve yayılmakta olan ANMUN konferansları, yurt dışı ve yurt içi öğrencilerin bir araya gelerek kaynaşmasına ortam hazırlıyor. Konferansa yurt dışından 17 öğrenci katıldı. Geçen yıl 150’ye yakın katılımcıyla ilk senesinde yoğun ilgi gören konferans, beğeni toplamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.