24 Yıl Kesinleşmiş Cezası Bulunan Atm Faresi Suçüstü Yakalandı

24 Yıl Kesinleşmiş Cezası Bulunan Atm Faresi Suçüstü Yakalandı

İzmir’de düzenlenen operasyonda, çeşitli bankalara ait para çekme makinelerine (ATM) düzenekler yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini kopyaladıkları ve paralarını çektikleri iddia edilen iki kişi suçüstü yakalandı. Zanlılardan...

İzmir’de düzenlenen operasyonda, çeşitli bankalara ait para çekme makinelerine (ATM) düzenekler yerleştirerek vatandaşların kart bilgilerini kopyaladıkları ve paralarını çektikleri iddia edilen iki kişi suçüstü yakalandı. Zanlılardan birinin, 13 suç dosyasından hakkında 24 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehirde değişik tarihlerde meydana gelen ATM dolandırıcılığı olaylarını masaya yatırdı. İki ay boyunca ATM’lere dadanan dolandırıcıların peşine düşen ekipler, Balçova ilçesi Fahrettin Altay Meydanı’nda bulunan bir ATM’ye düzenek yerleştirildiğini belirledi. Bunun üzerine ATM çevresinde önlem alan polis, bölgede beklemeye başladı. ATM’ye gelen ve şüpheli hareketler sergileyen iki kişiyi farkeden ekipler, taktıkları aparatı söktüklerini tespit etti. Bunun üzerine F.Ö. ve Ü.G. adlı iki kişi suçüstü yakalandı.

Yapılan araştırmada F.Ö.’nün 13 suç dosyasından hakkında kesinleşmiş 24 yıl 9 ay hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan iki kişinin verdiği ifade doğrultusunda, zanlılara yardım ettiği ileri sürülen E.K. de gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, içinde kopya kart bilgileri olabileceği değerlendirilen iki adet dizüstü bilgisayar, iki adet harddisk, çok sayıda USB bellek ve kablo, aparatlara ait şarj cihazları, aparat yapımında kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

F.K. ve Ü.G.’nin, İzmir’de daha önce değişik tarihlerde bir bankanın beş ATM’sindeki kart kopyalama olaylarının da failleri olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.K. savcılıktarafından serbest bırakılırken Ü.G. ve F.Ö. tutuklandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.