24 Haziran öncesine hasret kalacağız

24 Haziran öncesine hasret kalacağız

“24 Haziran'dan sonra ülke şahlanacak” diyenlere cevap veren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Ülkede uçan tek şey; enflasyon, işsizlik ve döviz kuru oldu. Görünen o ki, millet olarak 24 Haziran öncesini mumla arayacağız” dedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükeken, vekil Yokuş'a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş ise ziyarette ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimi öncesi yaptığı saha çalışması izlenimlerini paylaşan Yokuş, “AK Parti, ne yaparsak yapalım Konyalılar'da kredimiz bitmez diye düşünüyor. Oysa gerçek öyle değil. Vatandaş, AK Parti'ye çok kızgın. İktidar, vatandaş ile arasındaki bağı iyice kopardı” dedi.

AK PARTİ'YE KUTUPLAŞTIRICI SÖYLEM İKAZI!

AK Parti'nin kutuplaştırıcı söylemlerinin vatandaşı olumsuz etkilediğini dile getiren Yokuş, biran önce ayrıştırıcı söylemlerden vazgeçmesi için iktidara çağrıda bulundu. “Biz, öyle bir seçime girmek istiyoruz ki, sadece kardeşlik dili kullanılsın ve projeler konuşulsun. İnsanlar, hür bir şekilde görüşlerini beyan etsinler” diyen Yokuş, şunları kaydetti: “Gelinen nokta çok acı. Sanki seçime değil, savaşa giriyoruz. O kadar çok kırıcı, kutuplaştırıcı söylemler var ki, insanı üzüyor. Ama iktidarın bu ayrıştırıcı konuşmaları, kendi seçmenleri tarafından da artık tepki görüyor. Vatandaşın ayrıma değil, birliğe ihtiyacı var. Parti ve şahıslara asılsız iftiralar atılıyor. Bir taraf söylemler ile kahraman ilan edilirken bir taraf çete olarak dillendiriliyor. AK Parti ve MHP ittifak yapıyor da biz niye yapamıyoruz? Bizim ittifakımız sadece CHP ile. Saadet Partisi de her seçim bölgesinde seçime kendi adayları ile giriyor.”

YERLİ ÇİFTÇİYİ İTHAL ZİHNİYETE YEDİRDİLER!

Konya'nın Türkiye'nin tahıl ambarı olduğunu hatırlatan Yokuş, çiftçinin çok zor günler geçirdiğini de söyledi. Tarımsal anlamda ayrılan bütçenin az bir kısmının çiftçiye verildiği ifade eden Yokuş, hükümetin yerli üretici karşısında ithal zihniyete daha çok sahip çıktığını da vurguladı. Çiftçinin girdi maliyetinin arttığını, ürettiği üründen eskisi gibi de para kazanamadığını dile getiren Yokuş, “Oysa hükümet ithal hayvan ve tarımsal ürün getireceğine, kendi üreticisine destek verse bu günlere gelmezdik. Hükümet, çiftçinin ürününü ucuza alırken, neredeyse iki katı fiyatına da ithal ürün alıyor. Böyle bir tarım ve hayvancılık politikası olamaz. Çiftçilerin her anlamda destekçisi olmaya, seslerini ilgililere duyurmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ AK PARTİ'YE DERS VERECEK

24 Haziran sonrası olumlu beklentilerin hiç birinin gerçekleşmediğinin de altını çizen Yokuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “24 Haziran sonrasında ülke olarak tabir yerindeyse 'uçacağız' denildi. Gelinen noktada uçan döviz kuru, enflasyon, işsizlik ve kronikleşmiş sorunlar oldu. Görünen o ki, Türk milleti, 24 Haziran öncesi çok arayacak duruma ilerliyor. Doğal olarak, ekonomik gidişat da AK Parti'nin büyük bir dezavantajı olacak. AK Parti halâ Konya'da ne yaparsak yapalım, kredimiz var düşüncesinde. Gerçek böyle değil. AK Parti'nin vatandaşta olan kredisi tükenmek üzere. Vatandaş, 'Bunların bir ders alması gerekir' diyor. AK Parti ile vatandaş arasındaki bağ koptu. Seçmenin, yerel seçimde iktidara ders vereceğine şahit olacağız.”

MUHARREM DURSUN

 

Foto altı:

Fahrettin Yokuş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum