"2022 restorasyon yılı olmalı"

"2022 restorasyon yılı olmalı"

Mahmut Arıkan, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında, ekonomi başta olmak üzere yeni yılda iktidarın yapması gereken çalışmalar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Arıkan, ekonomi başta olmak üzere yeni yılda iktidarın yapması gereken çalışmaları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

“ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA KULLANIYORLAR”

AK Parti’nin özgürlük diyerek iktidara geldiğini hatırlatan Arıkan, AK Parti’nin şimdi bambaşka bir politika izlediğini dile getirerek, “Hayatları boyunca ve daha çok Millî Görüş çizgisinde yer aldıkları dönemde hangi uygulamaya karşı çıkmışlarsa bugün o uygulamaların katmerlisini yapmaya, hangi kurumlara karşı mücadele vermişlerse bugün o kurumları cansiparane savunur olmuşlardır. Dün grev önlüğü giyerek işçiye destek olanlar bugün grev ertelemelerinin altına imzalar atmışlardır. Dün Diyanet’i gerçek dini değil, devletin dinini Müslümanlara dayatıyor diyenler bugün devlete sahip olma serabının içinde aynı Diyanet’i kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya çalışmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

“SAADET PARTİSİ, YAKIŞANI YAPACAK”

Arıkan, Saadet Partisi’nin ilkeler doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayarak, “Bu değer ve ilkelerden verilecek tavizlerle elde edilecek konumları kesinlikle kabul etmedik ve etmeyeceğiz. İttifak ve koalisyon gibi oluşumlar noktasında da teşkilatlarımızın, tabanımızın beklentileri tamamen bu yöndedir. Kimi yerlerde ve kimi basın kuruluşlarında camiamıza yönelik çeşitli roller biçilmektedir. Birtakım taktiklerle kendi stratejik hedeflerine ulaşmada bizi payanda olarak kullanmak isteyenler başarılı olamayacaklardır. Sadece Partisi şunu yapacak, Saadet Partisi şu ittifak içine girecek, bu ittifakta yer alacak gibi sözlere ve yönlendirmelere karşı verilecek tek cevabımız var; o da Saadet Partisi yakışanı yapacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“HOYRATÇA HAREKET ETTİĞİ BİR SÜREÇ YAŞANMAKTADIR”

Türkiye’nin 2021 yılında birçok alanda ciddi savrulmalar yaşadığının altını çizen Arıkan, “Malumunuz olduğu üzere Türkiye’de yasakların arttığı, düşünce özgürlüğünün kısıtlandığı ve iktidar partisinin hoyratça hareket ettiği bir süreç yaşanmaktadır. Farkına vardınız mı bilmiyorum? Bizim kadim devlet geleneğimiz, örfümüz, kültürümüz ölmüş gibi hareket edilmekte. Kanunun yerini talimatların, 80 milyonun iradesini bir kişinin aldığı bir sürecin içerisinden geçmekteyiz. Bu süreçten, bu ortamdan ancak ciddi restorasyon süreci ile çıkabiliriz, Türkiye’nin her alanda çok ciddi ve titiz bir çalışma ile onarılmaya, yaralarının sarılmaya ihtiyacı vardır. Biz Saadet Partisi olarak eğitim, sağlık, dış politika, adalet, ekonomi akla gelebilecek her alanda ciddi bir hazırlıkla milletimizin teveccühünü talep etmekteyiz. İnanıyorum ki; 2022 yılında Türkiye’yi restore edecek kadrolar Saadet Partisi kadroları olacaktır” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.