2018'den umutluyuz

2018'den umutluyuz

KONSİAD Konya Şubesi basın mensupları ile bir araya geldi. KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, işverenler olarak 2018 yılından umutlu olduklarını belirtti

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) Konya Şubesi tarafından basın mensupları ile birlikte ‘kaynaşma’ programı düzenlendi. Nevizade Cafe ve Restoran’da düzenlenen programa KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Dernek ile ilgili istişarelerde bulunan Başkan Aydın, çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak “Siyasi görüşe bakmadan insan odaklı çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda 30 kişilik yönetimimizde her siyasi partiden üyelerimiz bulunuyor. Yönetimimizde İş kadınlarımıza da yer verdik.  Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Bundan sonra da bu kanaat üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İşadamları olarak 2018 yılından umutluyuz. Bizler hiçbir zaman ülke ekonomisi kötüye gidiyor diye yatırımlarımızı durdurmadık. En son açılışını yaptığımız işyerinde 150 kişiyi istihdam ediyoruz” diye konuştu.

KONYA OTOMOBİL FABRİKASI KURULMALI

İşadamları olarak 2018 yılından umutlu olduklarını ifade eden Başkan Aydın, ekonomimiz durdu diye yatırımların kesilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca yerli otomobilde de kesinlikle Konya’nın tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın sözlerine şu şekilde devam etti; “İşadamları olarak 2018 yılından umutluyuz. Bizler hiçbir zaman ülke ekonomisi kötüye gidiyor diye yatırımlarımızı durdurmadık. En son açılışını yaptığımız işyerinde 150 kişiyi istihdam ediyoruz. Ekonomimiz durdu diye yatırımlar yapmazsak kendi kendimize bir kriz oluşturmuş oluruz. Hepimiz taşın altına elimizi koyup ticari faaliyetlere devam etmeliyiz. Hükümetimiz 2017’de bazı çalışmaları başlatmıştı bunlar 2018 yılında da devam edecek. 2018 yılı Türkiye için inşallah olumlu olacak. Yerli otomobille alakalı oda başkanlarımız ciddi bir çalışma yürütüyor. Konya’ya otomobil fabrikasının kurulmaması için bir sebep yok. Hatta birden fazlada avantajı var”

ASGARİ ÜCRETTE İKİ TARAF DA DÜŞÜNÜLMELİ

Asgari ücret ile ilgili değerlendirmeler de de bulunan Başkan Aydın, zamların dengeli olması gerektiğini belirterek işverenlerinde düşünülmesi gerektiğini ifade etti. Ücretlerin çok yükselmesi takdirinde işverenlerin işçi çıkarma yoluna gideceğini de söyleyen Aydın; “Asgari ücret konusunda dengeyi korumak gerekiyor. 3 bin TL veya 4 bin TL olmasını isteriz ama çalışan işçilerimiz var. Bu işçilerimizin sadece maaşı yok bunun ekstraları da var. Benim şahsi düşüncem yüzde 6,5-7 gibi bir zam yapılacak. Değerlendirmelerin iki taraflı yapılması gerekiyor. Eğer ücretler çok yükselirse işverenler işçi çıkarma yoluna gider. Buda iyi olmaz” dedi.

HER GÖRÜŞTEN ÜYEMİZ BULUNUYOR

KONSİAD hakkında bilgiler veren KONSİAD Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Aydın her siyasi partilinin görüşlerine saygılı olduklarını belirterek doğru yolda yürüdüklerine inandıklarını vurguladı. Çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Aydın; “KONSİAD’IN genel başkanlığını şuanda Kemal Çelik yürütüyor. Yönetimimizi oluştururken şuna çok dikkat ettik; Her siyasi partilinin görüşüne saygılıyız dedik. Siyasi görüşe bakmadan insan odaklı çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda 30 kişilik yönetimimizde her siyasi partiden üyelerimiz bulunuyor. Yönetimimizde İş kadınlarımıza da yer verdik.  Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Bundan sonra da bu kanaat üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.