2017 Vergi Borcu Yapılandırma Kanunu Mecliste

2017 Vergi Borcu Yapılandırma Kanunu Mecliste

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci AĞBAL, yeni yapılandırma kanunu müjdesini vermişti.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci AĞBAL, yeni yapılandırma kanunu müjdesini vermişti. Geçtiğimiz yıl 6736 sayılı kanunla sağlanan fırsatlardan milyonlarca vatandaş yararlanmış ve bu olumlu geri dönüş hükümeti 2017’de yeni bir yapılandırma kanunu için harekete geçirmişti.

Dün (09.05.2017) meclise sunulan kanun teklifi yine vatandaşı borcunu ödemeye teşvik ediyor.

Yapılandırma Kanunu İle Gecikme Zammı ve Gecikme Faizleri Siliniyor

Vergi borcu yapılandırma kanunu 2017 yılının Mart ayına kadar olan borçlar için uygulanacak. Vergi borçları, SGK borçları, trafik cezası ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamına alındı.

Standart gecikme faizi oranları yerine üretici fiyat enflasyonu-ÜFE oranında faiz uygulanacak. Geçtiğimiz yıldaki uygulamayla aynı olan bu uygulama sayesinde gecikme zamları büyük oranda silinmiş olacak. Vatandaşların önemli bir kısmının borç asıllarından çok işleyen faiz ve zamlardan şikayetçi olduğunu düşündüğümüzde fırsatı kaçırmamak gerekiyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak

Başvuruların nasıl yapılacağıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak geçmiş yıllara benzer şekilde bu yılda başvuruların hem internetten hem de vergi dairesinden yapılacağı tahmin ediliyor. İnternetten vergi borcunun yapılandırılması işlemi Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesi sistemi üzerinden yapılabilecek.

Son Başvuru Tarihi

Kanun taslağına göre yapılandırma son başvuru tarihi 30 Haziran 2017. SGK borçları için süre ekstra bir ay uzatılmış durumda. Elbette bunlar taslakta yer alan tarihler değişebilir.

Kanun teklifi:

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.