2016 yılından beklentilerimiz büyük

2016 yılından beklentilerimiz büyük

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Oodası (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Oodası (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette 2015 yılını ve 2016 yılından beklentilerini dile getiren Karamercan, "Öncelikle esnafımızın yeni yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2016 yılında esnafımıza bol ve hayırlı kazançlar diliyorum. 2015 yılı esnafımız için kayıp bir yıl olmuştur. 2016 yılından ise beklentilerimiz çok büyük. Özellikle esnafa verilen hibe ve faizsiz kredi desteği esnafımız için adeta can suyu olmuştur. Mart ayından itibaren esnafımızın işlerinde büyük bir artış olacaktır" dedi. Karamercan, 2015 yılında 5 bin 328 esnafın odaya kayıt olduğunu, 2 bin 607 esnafın ise kepenk indirdiğini söyledi.

Hükümetin açıkladığı eylem planının önemine dikkat çeken Karamercan, “Hükümetimizin açıklamış olduğu eylem planı kapsamında esnaflara verilen kredi ve hibeler işletmelere can suyu oldu. Şu anda esnafa bu plan kapsamında 30 bin TL’lik faizsiz kredi desteği sunulmaya başladı. Gençlerimiz ticarete atıldığı zaman 50 bin TL hibe desteği alacak. Bu hibenin yetmediği durumlarda ise 100-150 bin TL aralığında faizsiz kredi desteği de verilecek. Bu destekler esnaflarımızı rahatlatıyor ve işletmelerin sayısını artıyor. Esnafların bu uygulamalardan faydalanabilmesi için temiz bir sicile sahip olması, bankalara ve esnaf kefalete borcunun bulunmaması gerekiyor" diye konuştu.

BAĞ-KUR PRİMLERİ BÜYÜK YÜK GETİRDİ

Asgari ücretin bin 300 TL’ye çıkarılmasının ardından işverenlerin BAĞ-KUR primlerine zam yapıldığının altını çizen Karamercan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Devletimiz asgari ücreti bin 300 TL’ye çıkardı ve bu ücretin yüzde 40’ını 1 yıllık süreyle ödeyeceğini açıkladı. Bu çok güzel bir uygulama. Ancak bunun yanında işverenlerin 430 TL olan BAĞ-KUR primi zamlanarak en düşüğü 570, en yükseği 630 TL’ye çıkarıldı. Bu zam işverenlere çok ciddi bir yük getiriyor. İşverenler zaten 430 TL’yi ödeyemiyordu. Bu zam durumuyla birlikte birçok işverenin daha BAĞ-KUR’a borçlanacağını, primlerini yatıramayacağını söyleyebiliriz. Biz hükümetimizden asgari ücrette yapıldığı gibi işverenlerin BAĞ-KUR primlerinin de 1 yıl süreyle yüzde 40 oranında desteklenmesini bekliyoruz” diyerek taleplerini dile getirdi.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.