200 bin öğrenci af bekliyor

200 bin öğrenci af bekliyor

Çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilerin gözü kulağı Meclis'te.

Mağdur öğrenciler için yeni bir af Meclis gündeminde. Son olarak 2011'de çıkan affın 2012 ve 2013'te mağdur olanları kapsamaması nedeniyle Meclis yeni bir af yasası üzerinde çalışıyor.

 

1 YILDA 94 BİN ÖĞRENCİ MAĞDUR OLDU

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, konuyla ilgili CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesini yanıtlamış, rakamlara ilişkin bilgi vermişti. Dinçer, 25 Şubat 2011 - 25 Mayıs 2012 arasında üniversiteden ilişiği kesilenlerin toplam sayısını 106 bin 79 olarak duyurmuştu. Ekim 2013'te ise bu sayı, 200 bini aştı.

YENİ BİR AF MECLİS GÜNDEMİNDE

Mağdur öğrenciler Meclis'ten gelecek müjdeli haberi beklerken Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın, twitter hesabından yaptığı bir paylaşım mağdurlara umut ışığı oldu. Bir takipçisinin öğrenci affı ile ilgili sorusuna cevap veren Işık, 'Mesajınızı aldım. Meclis açılınca bu konuda bir çalışma yapalım. İnşallah sonuç hayırlı olur.' diye yazdı.

AF KASIMA KALIRSA MAĞDURLAR 1 YIL KAYBEDECEK

Yeni eğitim öğretim yılına başlayan üniversitelerin vize sınavları Kasım'da yapılacak. Kasım sonrası çıkacak bir affın kendileri için sene kaybı anlamına geldiğini söyleyen mağdur öğrenciler, söz konusu affın bir an önce çıkmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.