20 Bin Aileye 20 Bin Ton Kömür Yardımı

20 Bin Aileye 20 Bin Ton Kömür Yardımı

Muş Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), vakıf sistemine kayıtlı yaklaşık 20 bin aileye 20 bin ton linyit kömürü dağıtım işlemlerine başladı.Geçen yıla oranla dağıtımı yapılan kömürün iki katına çıkarıldığını...

Muş Valiliği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), vakıf sistemine kayıtlı yaklaşık 20 bin aileye 20 bin ton linyit kömürü dağıtım işlemlerine başladı.

Geçen yıla oranla dağıtımı yapılan kömürün iki katına çıkarıldığını ve kömürün dar gelirli ailelere kapıda teslim edildiğini belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurettin Bozkurt, en ücra köylerden başlayarak kömür dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vakıf tarafından dağıtımı yapılan kömürün, kalori değerinin çok yüksek ve kaliteli olduğunu ifade eden Bozkurt, çalışmaları yakından takip ettiklerinin altını çizdi. Kış gelmeden bu yıl 20 bin aileye 20 bin ton kömür dağıtımının tamamlanacağını kaydeden Bozkurt, şunları söyledi:

“2014-2015 yılı içerisinde ilimize getirilecek olan ve planlaması yapılan dar gelirli ailelere dağıtımı yapılan kömür 20 bin tondur. Bunu 2013–2014 yılına kıyaslandığında tam 2 mislidir. Geçen yıl dar gelirli ailelere toplamda 10 bin ton, bu da 13 bin 350 aileye yakın aileye kışlık yakıt karşılanması demekti. Tabi gelen kömür, özellikle dar gelirli ailelere dağıtıldığı için kömür teslimatı kapıda yapılıyor. Sosyal yardımlaşma vakfı personeli, mağduriyet listesi noktasında bir liste çıkarıp kapıda teslim ediyor. En ücra köyünden belde ve mezralarına kadar götürüyor. İlçeler hariç, mahalle ve merkez ilçe olmak üzere hepsine dağıtılıyor. Dağıtılan bu kömürler kalorisi, çok yüksek olan 3 yıldan beridir Kütahya Tavşanlı Tunçbilek kömürüdür. Kalorisi çok yüksek ve iyi kalitede bir kömürdür.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.