2 yenilgi yakışmadı

2 yenilgi yakışmadı

Konyaspor'da hedef, kendisi gibi puansıza takımlardan olan Gaziantepi yenerek ilk galibiyeti almak.

Konyaspor'da hedef, kendisi gibi puansıza takımlardan olan Gaziantep’i yenerek ilk galibiyeti almak. Teknik adam Hüsnü Özkara, üst üste iki maçta aldıkları yenilgilerin kendilerine yakışmadığını söyledi.

Torku Konyaspor Gaziantep maçına döndü. Lige verileni bir haftalık arayı değerlendirerek Kayserispor ile özel maç oynayan yeşil-beyazlı takımda hedef, kendisi gibi puansıza takımlardan olan Gaziantep’i yenerek ilk galibiyeti almak. PTT 1.Ligin 3.haftasında, Pazar günü Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek Torku Konyaspor’’da hazırlıklar ara vermeden devam ediyor. Önceki akşam, teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan antrenman düz koşu ve sınma hareketleriyle başladı. Futbolcular daha sonra gruplar halinde koşu çalışması yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Dün de Tatlıcak tesislerinde akşam saatlerinde bir çalışma daha yapan Kartallar da çalışmalar Cumartesi günü tamamlanacak. Bu süre içerisinde taktik çalışmalara ağırlık verilecek. Pazar akşamı oynanacak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında yeni transferlerden Erdal’dan sonra Sinan da forma giyecek. Ligin ilk iki haftasında aldığı beklenmedik yenilgilerle dibe demir atan Torku Konyaspor, Gaziantep maçını kazanarak yeni bir başlangıç yapacak. Sezona başlarken ilk beş maçı da kazanarak 5’te 5 yapmayı amaçlayan yeşil-beyazlı takımda planlar galibiyet için yapılıyor.. Yönetici, teknik adam ve futbolcular 3 puanda birleşti. Yönetici ve teknik adamlar taraftarları stada davet ederek destek istediler.

ÖZKARA: BEN KENDİMİ ELEŞTİRİYORUM

Torku Konyaspor'un Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, ''Konyaspor tarihinde 76 maçta 15 mağlubiyet alan Hüsnü Özkara'ya, 2 maçta 2 mağlubiyet yakışmadı. Başkalarının eleştirmesine gerek yok, ben kendimi eleştiriyorum'' dedi. Özkara, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, lige hiç beklemedikleri yenilgilerle başladıklarını belirtti. Takımın kamptaki durumu ve oynadığı hazırlık maçlarına bakıldığında beklenmedik sonuçlarla karşılaştıklarını ifade eden Özkara, yaptığı transferlerle favori gösterilen takımın aldığı sonuçlara üzüldüğünü söyledi.

Sezona başlarken giden oyuncular nedeniyle transfer yaptıklarını ve bu nedenden dolayı ‘takımın iskeletini bozdular’ eleştirisine maruz kaldıklarını belirterek değerlendirmesine başlayan teknik Özkara, “Bakıldığında takımdan ayrılan oyuncular vardı. Sözleşmesi sona eren ve maliyetleri yüksek yabancı oyuncular ve takımdan giden oyuncuların yerlerine transfer yapmayacak mıydık ? Aldığımız oyuncular gerçekten kaliteli, takıma katkı sağlayacak isimler. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Lig başladığında çalışmalarımızdaki performans sahaya yansımadı. Bu her takımın başına gelebiliyor. 2 maç kaybettik diye kötü bir takım değiliz. Sadece saha içerisinde istediklerimizi yapamadığımız için beklemediğimiz sonuçlar aldık. Bunları telafi edecek kaliteye, bilgi, birikime ve güce sahibiz” dedi.

Geçen seneki kadromuzda yer alan genç oyuncuları beklemek yerine Anadolu Selçuklu Spor’a vererek maç tecrübesi kazanmalarını hedeflediklerini de sözlerine ekleyen teknik direktörümüz Hüsnü Özkara, “Anadolu Selçuklu Spor’umuzun Yeni Malatyaspor karşısında oynadığı oyun ve galibiyeti kaçırması, bizden ayrılan oyuncularımızın gösterdiği performans inanın bizleri memnun etti. Bu gençlerimiz ilerleyen haftalarda daha fazla katkı sağlayacaklar ve Torku Konyaspor’a hazır bir şekilde dönerek ilerleyen dönemlerde adlarından söz ettireceklerdir” şeklinde görüş belirtti.

Teknik direktör Hüsnü Özkara, transfere fazla para harcandığı ve takım içerisinde dengelerin bozulduğu şeklindeki görüşlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil. Süper Lig’den transfer ettiğimiz oyuncu arkadaşlarımızda PTT 1.Lig düzeyinde rakamlar imza attılar. Bizim son transferlerle birlikte harcadığımız rakam 2,5-3 milyon TL civarında. Geçen sene Alvaro Mejia Perez, Marcin Robak, Pawelek ve Mahamoudou Kere’ye verilen rakamlara biz bu sene takım kurduk. Biz Torku Konyaspor’un bir kuruşunu boşa harcamayız. Angelov olayı tamamen şanssızlık. Oyuncu ciddi bir sakatlık geçirdi ve geri dönüşü uzun zaman alacaktı. Karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Gökhan Güney’in takımdan ayrılması ise ilk 2 maçta gösterdiği performansla alakalı değil. Gökhan benim Torku Konyaspor’a ilk imza attırdığım oyuncu. Bu ligin en iyi ön liberolarından. Ama kendisi Bolu kampı sırasında bize gelerek ailevi sorunları olduğunu ifade etti. Zaman ilerledikçe bu sorun kendisinin takımdan ayrılmasına neden oldu. Biz izin verdik. Bir kez daha söylüyorum. Gökhan bu ligin en iyi ön liberolarından biridir. Kendisine başarılar diliyorum.” Başarının gelmesi için herkesin kenetlenmesi gerektiğinin de altını çizen Özkara, “Biz kendimize inanıyoruz. Kötü gidişimize Gaziantep B.Ş.Bld.Spor maçıyla son verip bir çıkış yakalayacağız ve sezon sonunda da hedefimiz olan Süper Lig’e yükseleceğiz. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.