2. Kümede normal sezon tamamlandı

2. Kümede normal sezon tamamlandı

Futbol 2. Amatör Kümede heyecan geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalar ile tamamlandı

Futbol 2. Amatör Küme’de heyecan geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalar ile tamamlandı. 4. grupta oynanan karşılaşmaların ardından gruplarını lider tamamlayan ekipler yeni sezonda 1. Kümede mücadele edecek. 1. Küme’ye yükselecek olan son iki takım hafta sonu yapılacak olan play-off maçları sonunda belli olacak. Her sezon olduğu gibi bu sezonda da Ligde ufak tefek aksaklıklar yaşandı. Küme düşme korkusu yaşamayan takımlar şampiyonluk ve Play-Off hedefini kaybettiği zaman ya ligden çekiliyor ya da masraflı olan deplasmanlara gitmiyorlar.

Durum böyle olunca yarıştaki heyecan azalıyor. Sezonun bitimine 1 hafta kala B grubu lideri İhsaniye Gençlerbirliği ve C grubu Lideri Hakimiyetspor şampiyonluklarını ilan etmişti.s son hafta ise A Grubu lideri Akşehir Gençlikspor şampiyonluk ipini göğüsleyerek 1. Küme’ye yükseldi. D Grubunda da bitişe lider giren Karapınar Esnafspor, deplasmanda zorlanmasına rağmen kazanarak 1. Küme’ye geri döndü. Sezonun kapanış haftasında A Grubunda Akşehir Gençlikspor, Yunakspor deplasmanından 5-2’lik galibiyetle ayrılarak 1. Küme’ye merhaba derken, en yakın takipçisi Akşehir Belediye Kültürspor da Seyranspor maça çıkmayınca 3-0’lık hükmen galibiyetle play-off oynama hakkını elde etti.

B Grubunda çekilen takımlar nedeniyle maç oynanmazken, Araplarspor daha önce play-off oynamayı garantilemişti. C Grubunda şampiyon Hakimiyetspor, Yeniceoba Gençliği Belediyespor ile oynadığı maçı 3-1 kaybederek namaglup unvanını yitirdi. Bu sonuç Yeniceoba’ya yararken, Karacadağ Belediyespor’u 9-0 yenen Negraspor’a farklı galibiyet yaramadı. Kırmızı-siyahlı ekip, ikili averajda geride kalması nedeniyle play-off hakkını yitirdi. Nefesleri kesen bir kovalamacanın yaşandığı D Grubunda yaşandığı bu grubun lideri Karapınar Esnafspor, Özdağspor karşısında maçı 2-1 kazanarak 1. Küme’ye geri döndü. Bu grupta Ereğli Gençlikspor, deplasmanda karşılaştığı Yeni Emirgazi Belediyespor’u 4-2 yenerek Play-Offlar’a katılma hakkı elde etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.