1975 yılında kurulan dev market zinciri iflas etti! Binlerce insan işsiz kaldı

1975 yılında kurulan dev market zinciri iflas etti! Binlerce insan işsiz kaldı

Türkiye ve dünya ekonomisinde devam eden krizin sonucunda 1975 yılında kurulan dev market zinciri iflas etti.

Türkiye ve dünya ekonomisi koronavirüs pandemisiyle sarsıldı. Ekonomide yaşanan derin kriz etkilerini göstermeye devam ediyor. Gelir gider dengesinin bozulduğu ekonominde firmalar dengeyi sağlayabilmek adına çıkış yolları arıyor.

iflas-marketleri.jpg

Bu süreçte büyük zararlar açıklayan firmalar ayakta durmakta zorlanıyor. Bazı firmalar küçülmeye giderken bazıları ise iflas etti. Bu süreçte en çok para kazanan marketler gibi gözükse de bazı marketler iflasını duyurdu. Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve artan girdi maliyetleri marketleri de vurdu.

marketin-iflasi.jpg

Türkiye'de hal arasında en çok para kazanan sektör marketçilik gibi görünse de bu durumun hiçte böyle olmadığı açığa çıktı. 1975 yılında kurulan ve tam 48 yıldır marketçilik yapan meşhur firmanın iflası işin boyutunu gözler önüne serdi. Sadece Türkiye ekonomisinde değil dünya ekonomisinde de krizin derinleştiği gözlemlendi.

iflas-market.jpg

Mali sıkıntılar aşamayan ve Almanya'da faaliyet gösteren Schlemmermeyer Marketler Zinciri iflas etti. Söz konusu firmanın Almanya genelinde çok sayıda şubesi ve binlerce çalışanı vardı.

iflas-marketler.jpg

Şirketin iflasına gerekçe olarak ise enflasyon nedeniyle ortaya çıkan satın alma isteksizliği gösterildi. İflasla birlikte binlerce kişinin işsiz kaldığı öğrenildi.