17 Aralık Sonrası İzinsiz Gösteri Yapan Chp’li Gençler Hakim Karşısında

17 Aralık Sonrası İzinsiz Gösteri Yapan Chp’li Gençler Hakim Karşısında

Aydın’da, 17 Aralık operasyonunun ardından izinsiz gösteri düzenledikleri ve bu yürüyüşte dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri ve 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, kanuna aykırı toplantı...

Aydın’da, 17 Aralık operasyonunun ardından izinsiz gösteri düzenledikleri ve bu yürüyüşte dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri ve 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama' iddiasıyla haklarında soruşturma açılan aralarında CHP Aydın Gençlik Kolları yöneticilerinin de bulunduğu 29 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Haklarında dava açılan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, CHP Gençlik Kolları Efeler İlçe Başkanı Kemal Öztürk, Efeler İlçe Ana Kademe Yöneticisi Enver Delioğlan ve Parti Eğitmeni Bülent Salih Doğan’ın yanı sıra CHP, TKP ve EMEP üyelerinin ve bazı üniversite öğrencilerinin yer aldığı toplam 29 kişi bu gün davanın ikinci duruşmasına girdi. Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması öncesi adliye önünde davalı CHP’li gençlerle birlikte basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, savcıları cesur olmaya çağırdı. Yolsuzluklara dava açmayan savcıları eleştiren Kemal Güneri, cesur olmayan, yanlış istikamete dava açan cumhuriyet savcılarını mahkemede yargılayacak olanların kendileri olduğunu söyledi. Aydın Adliyesi'ne yargılanmaya değil, yargılamaya geldiklerini ifade eden Güneri, “Ülkeyi soyan ve talan edenleri 17 Aralık’ta ortaya düşen ses tapelerinden sonra Türkiye’nin birçok vilayetinde bu ses tapelerinin montaj olup olmadığıyla, gerçek olup olmadığıyla, 4 bakanın çok ciddi şekilde yolsuzluğa bulaşmışken, bu konunun açıklanması ve aydınlatılmasını beklerken, bu konuların peşine düşen, mücadele veren eline herhangi bir terör eylemine girişecek taş sopa almadan, gösteri ve protesto hakkını kullanarak yürüyüş gerçekleştiren tüm gençlere davalar açılmaktadır. Bu iddialar bir an önce açıklansın, ülkenin başbakanı ve dört bakan bu işte parmağı var mı yok mu, varsa da hukukun önüne çıksın yargılansın diyen de CHP gençlik kollarıydı. Bu gün Aydın İl Gençlik Kolları başkanımız, arkadaşlarımızın yargılanması aslında hakkı ve hukuku sosyal adalette, sosyal devlette üşenmeden, korkmadan cesur bir şekilde savunan gençlerin yargılanması Türkiye’nin ayıbıdır. Bu ayıp Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin ayıbıdır. Hala kendileri bu hukuksuzlukla, bu soygunla bu talanla ilgili bir açıklama getiremezken genç arkadaşlarımız yargılamakta, gözünü yıldırmaya, onları korkutmaya çalışmaktadır. Özellikle şunu ifade etmek isterim. Yargılanan biz değiliz. Biz birazdan, bu davaya girip burada cesur olmayan, yanlış istikamete dava açan Cumhuriyet savcılarını mahkemede yargılayacak olan bizleriz. Onlar bizleri yargılamayacak. Biz yolsuzluk adaletsizlik yapmadık. Onlar cesur davranacak bu Cumhuriyet savcıları davayı soruşturmayı bizlere değil, bu talanı bu soygunu yapanlara açacak. Biz adliyeye yargılanmaya değil, onları yargılamaya gidiyoruz. Bu kadar da kendimizden eminiz, cesuruz.”

Haklarında dava açılan gençlere destek veren CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi de, “Gençlerimizin arkasındayız. Protestolar yerinde yapılmıştır. Yargılanması gerekenler maalesef yargılanmadılar.” ifadelerini kullandı.

CHP’li gençler ve yargılananlar daha sonra duruşma için adliyeye girdiler. Duruşmada gösteride kamu görevlilerine hakaret edilip edilmediği yönündeki bilir kişi raporlarının görüşüleceği öğrenildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.