15 kişi istihdam edilecek

15 kişi istihdam edilecek

Türkiye İş Kurumunun Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kamusal alt yapının yenilenmesi projesi adı altında 1 Kasım 3

Türkiye İş Kurumunun Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kamusal alt yapının yenilenmesi” projesi adı altında 1 Kasım – 31 Ocak tarihleri arasında 15 kişi istihdam edilecek.

TYÇP kapsamında işe alınacak olan kişilerin belirlenmesi için Beyşehir Belediyesi hizmet binasında toplanıldı. Toplantıya Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı,Türkiye İş Kurumu Konya İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Tokgöz,TYÇP Uzmanı Cumali Talaşlı, Beyşehir Belediyesi Proje sorumlusu Fen İşleri Müdürü Memiş Kunt ve iş başvurusunda bulunanlar katıldı.

Proje ile ilgili bilgi veren Şube Müdürü Ömer Tokgöz  şunları söyledi: “2011 yılı Ekim dönemi İş-Kur Genel Müdürlüğü’nce verilen örnekler doğrultusunda Konya İl Müdürlüğü ihaleye çıkmış ve bunun sonucunda 53 belediye ile protokol imzalayarak 430 kişiye 1 Kasım – 31 Ocak tarihleri arasında asgari ücret ile birbirinden farklı projelerde çalışma imkanı sağlıyor. Bu kapsamda Beyşehir’de Beyşehir Belediyesi,Kayabaşı,Akçabelen,Yeşildağ ve Yenidoğan Belde Belediyelerine 40 kişilik bir proje uygulama imkanı sağladık.İstihdamı geliştirmek ve işsizlik ile mücadele kapsamında İş-Kur Konya İl Müdürlüğü Konya ve ilçelerinde 3530 kişiye TYÇP kapsamında çalışma ortamı sağladı. Belediyelerde bu doğrultuda 3- 4 ayda tamamlanabilecek nokta projeler hazırlamaktadırlar.”

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da proje kapsamında Beyşehir Belediyesinde 3 ay süre ile 15 işçinin istihdam edilerek çalıştırılacağını belirtti.

MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.