125 milyarlık buluşma

125 milyarlık buluşma

Türkiye Enerji Zirvesi’nin altıncısı 12-13 Ekim tarihlerinde Konya’da yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın destekleri ve himayelerinde düzenlenen zirve, elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarının temsilcilerini biraraya getirec

 Siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı zirve, Enerji Fuarcılık tarafından organize ediliyor. 4 piyasanın tek çatı altında kamuyla buluşacağı Türkiye Enerji Zirvesi’nde, 125 milyar dolarlık büyüklüğe sahip elektrik, doğal gaz, petrol ve LPG sektörlerinin tüm piyasa oyuncuları biraraya gelerek iki gün boyunca pek çok önemli konuyu masaya yatıracak. Başkanlığını Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) eski Kurul Üyesi Fatih Dönmez’in yapacağı Zirve’nin konu ve konuşmacıları, katılımcı bir yaklaşımla sektör temsilcilerinden oluşan Danışma Kurulu tarafından belirleniyor. Zirve’de son derece önemli konular, her biri alanında uzman konuşmacılar tarafından masaya yatırılacak. Zirvenin lansman toplantısı yoğun katılımla Hilton Otel'de gerçekleştirildi.

ZİRVEYE BEKLİYORUZ

Zirve ile ilgili bilgi veren Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Fatih Dönmez, “Türkiye Enerji Zirvesi, düzenlendiği her ilde yeni bir heyecan yaratıyor. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda Zirve katılımcısını Konya’ya bekliyoruz. Kamudan ve özel sektörden önemli aktörler hem panelist hem de delege olarak Türkiye Enerji Zirvesi’ne katılacak. Hz. Mevlana’nın şehri, güzide kentimiz Konyamız’ın da desteğiyle yine son derece başarılı ve verimli bir Zirve gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Bu zirveleri diğerlerinden ayıran en büyük özelliği konferansların gerçekleştiği illerdeki üniversitelerin, sanayi ve ticaret odaları ile yerel yönetimlerin desteği ve katılımıdır. Bu zirveler o illerdeki üniversite ve iş adamlarını Türkiye’nin en büyük piyasasının üst düzey yöneticileri ve iş adamları ile buluşturmakta ve çok yönlü bir işbirliğine imkan tanımaktadır. Yurtdışı ve yurtiçinden gelen panelist ve delegeler yereldeki iş fırsatlarını yakalarken, yereldeki iş adamları ve girişimciler de bu çok değerli katılımcılarla tanışma ve birlikte iş yapma fırsatını yakalamış olacaklardır” diye konuştu. Zirve’nin başarı kriterini ‘İyi ki Konya’ya gelmişim’ olarak belirlediklerini söyleyen Fatih Dönmez, “Bu başarıyı yakalayabilmek için konferans danışma kurulumuz büyük bir çaba sarf etmektedir. Konya’da bizi destekleyen başta Selçuk Üniversitesi ve Karatay Üniversitesi rektörleri olmak üzere Konya Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

FİRMALAR STANT AÇACAK

Enerji Yayın Grubu Başkanı A. Sertaç Komsuoğlu da, enerji sektörlerinin toplam büyüklüğünün 125 milyar doları bulduğunu belirterek ‘‘Bu dev piyasanın en büyük oyuncuları Konya’da buluşacak’’ dedi. Komsuoğlu konuşmasında şunları söyledi: ‘‘Türkiye Enerji Zirvesi, enerji piyasası için çok büyük bir öneme sahip. Ayrıca gerek konsepti, gerekse her yıl Anadolu’nun bir başka kentinde düzenleniyor olmasıyla da önemli bir farklılık yaratıyor. Kamunun ve özel sektörün en üst düzeyde temsil edildiği bu organizasyon, enerji sektörünün sorunlarının ve bu sorunlara karşı çözüm önerilerinin en yetkili ağızlar tarafından dile getirildiği bir ortam ve fırsat yaratıyor.” Enerji Zirvesi’nde bir de sergi alanı kurulacak. Enerji sektöründe yer alan pek çok firma bu alanda kuracakları stantlarda ziyaretçileri ağırlama fırsatı yakalayacak.

KERİM ATICI merhabahaber.com

2-1.20150811095240.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.