TYB'den Konyalı iki isme ödül

TYB'den Konyalı iki isme ödül

Türkiye Yazarlar Birliği; Kültürü, sanatı, edebiyatı, yazarları, sanatçıları ve eserleri gündemde tutmak amacıyla düzenlediği 'Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları' ödüllerinin bu yıl sahipleri açıklandı. Listede iki isim de Konyalı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 40 yıldır düzenlediği Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları ödüllerine bir yenisini daha ekledi. TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin ve Genel Sekreter Doç. Dr. Muhammet Enes Kala ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 2021 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçılarını” açıkladı. Açıklanan listede  üç isim de Konyalı isimler de bulunuyor. Hat ve araştırma alanında Konyalı Fatih Özkafa ve Sait Mermer ödül sahibi oldu. 

ARKADAŞLARIMIZI TEBRİK EDİYORUZ

Ödül alan Konyalı isimleri tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyen TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, "İki Konyalı arkadaşımızı da tebrik ediyoruz. Fatih Özkafa da Sait Mermer de çok değerli isimler. Her biri yakından tanıdığımız çalışmalarını yakından takip ettiğimiz isimler. Verilen bu ödüller çok isabetli olmuş. Konya dün olduğu gibi bugün de büyüklüğünü koruyor. Kültürde, sanatta ve maneviyatta da öncü olduğumuzu bu şekilde görüyoruz. Nitekim Konya İstanbul'dan sonra bu tür çalışmalarda hep ikinci sırada yer alır. Özellikle Konya'nın ve Konyalının her yıl ödül sahibi olduğunu görebilmek mümkün. Geçen yıl da Konya olarak 4 ödülün sahibi olmuştuk. Bu yıl verilen ödüllerin de yerini bulduğunu söylemek doğru olur. Klasik Sanatlar ve Hat alanında Ya Hazret-i Pir/Türk Hat Sanatında Tasavvuf Önderleri eseri ile ödül alan Fatih Özkafa olsun, araştırma alanında İslâm Düşüncesinin Tarih Yapıcı Rolü eseri ile ödül alan Sait Mermer olsun her biri de çok değerli arkadaşlarımız. Ben her birini tekrardan kutluyorum" şeklinde konuştu.

40 YILDIR ÖNEMLİ İSİMLERİ SEÇİYORUZ

Ödül töreninde açıklama yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan ise şunları kaydetti: "TYB’nin önemli faaliyetlerinden biri de günümüzün şair ve yazarlarını, fikir ve ilim insanlarını topluma tanıtmak, daha güçlü eserler vermeleri için teşvik etmek amacıyla, iyi olan eserleri,  yılın yazar fikir adamı ve sanatçılarını belirleyerek ödüllendirmesidir. 40 yıllık bir birikim ve tecrübeyle; Yıl içinde yönetim kurulumuzun kapsamlı araştırmalarının yanı sıra ülkemizin seçkin gazeteci, yazar, çevirmen, editör, şair ve eleştirmenlerinin görüş ve önerilerinden de yararlanılarak eser sahibinin dünya görüşü ve ideolojisine bakılmaksızın yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını belirliyoruz.  Eserleri takip edip değerlendirirken deneyimli, tecrübeli edebiyatçıların yanı sıra mutlaka gençlerin çalışmalarına da yer veriyoruz. Bu vesileyle son 40 yıldır edebiyata, sanata ve kültürümüze yeni kan diyebileceğimiz isimleri kazandırdık.  Bugün kamuoyunun yakından tanıdığı bir çok ünlü isim ilk ödülünü Türkiye Yazarlar Birliği’nden aldı.”

resim-2022-01-01-140626.pngFatih Özkafa

resim-2022-01-01-140709.pngSait Mermer 

 

EYYÜB KARAKUZU 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.