12 Haziranda dış güçlerin oyunu bozulacak

12 Haziranda dış güçlerin oyunu bozulacak

Seçim öncesi açıklamalarda bulunan MHP Konya Milletvekili Adayı Prof. Dr. M. Sait Gönen, MHPye karşı bir teveccühün olduğunu belirterek, Dış güçler MHPyi bitiremeyeceklerini 12 Haziranda görecekle

Seçim öncesi açıklamalarda bulunan MHP Konya Milletvekili Adayı Prof. Dr. M. Sait Gönen, MHP’ye karşı bir teveccühün olduğunu belirterek, “Dış güçler MHP’yi bitiremeyeceklerini 12 Haziran’da göreceklerdir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Prof. Dr. M. Sait Gönen, parti il binasında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AKP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Milletvekili Adayı Durmuş Ali Çelikel’in de katıldığı toplantıda Sait Gönen, Dışişleri Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu devletin tüm imkânlarını kullanmakla eleştirdi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Konya’ya yeni bir figür gibi lanse edildiğini fakat 2007’den itibaren hükümetin danışmanlığını yaptığını anlatan Gönen, medyanın da bir zamanlar Kemal Derviş de olduğu gibi Davutoğlu öksürse haber yaptığını kaydetti. Medyanın da desteğini alan ve bu ilgiye kendini kaptıran Davutoğlu’nun ön plana çıktığını diğer milletvekili adayların ise gözükmediğini dile getiren Gönen, “Bazen düşünüyorum acaba 14 kişilik listenin tamamında Davutoğlu mu var? Diye. Çünkü hep Davutoğlu önde. Diğer adayların ismi bile geçmiyor. Bütün seçim kampanyası Davutoğlu üzerinden yapıldı” dedi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun ilçeleri dolaştığını ve yöre halkına yolarınızı yaptıracağım dediğini hatırlatan Gönen, bu durumun bile AKP’nin 9 yılda köylüyü ve kırsal kesimi görmezden geldiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Davutoğlu’nun sözde soykırım birçok ülke tarafından kabul edilmesinde, ermeni açılımında katkısının olduğunun altını çizen Gönen, aynı Davutoğlu’nun Kuzey Irak’ta PKK’nın destekçisi Mesut Barzani’ye Mesut Abi dediğini da aktardı.

Halkın MHP’ye karşı bir teveccühünün de dile getiren Gönen, şunları kaydetti: “Türk Milletinin sağduyusu galip gelmektedir. Çeşitli sivil toplum örgütleri MHP’ye destek vermeye başlamıştır. Milletimiz MHP’ye pusu kurmanın Türkiye Cumhuriyeti’ne pusu kurmakla eş değer tutarak MHP’ye sahip çıkmaktadır. Dış güçler MHP’yi bitiremeyeceklerini 12 Haziran’da göreceklerdir.”

HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.