12 Dev Adam Slovenya yolcusu

12 Dev Adam Slovenya yolcusu

12 Dev Adam, EuroBasket 2013 Elemeleri'ndeki sekizinci ve son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 81-58'lik skorla mağlup ederek grubunu 2. sırada tamamladı ve Avrupa Şampiyonası biletini kaptı

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmada milli takımın, rakibini 19 sayı veya daha fazla farkla mağlup ederek en iyi 3.'lere kalmadan Eurobasket 2013 biletini alması gerekiyordu.

12 Dev Adam, ilk maçta 82-64 yenildiği Çek Cumhuriyeti'ni 23 sayı farkla 81-58 mağlup ederek grubu 2. sırada tamamladı ve 'En iyi 3.'ler' sıralamasına girmeden Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Basketbol Şampiyonasıi 4-22 Eylül tarihleri arasında Slovenya'da düzenlenecek.

SEMİH VE KEREM'DEN 41 SAYI

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 21 sayı kaydeden Semih Erden oldu. Onu 20 sayı atan Kerem Gönlüm takip etti. Çek takımının en skorerleri ise 15 sayı atan Saroransky ile 13 sayı kaydeden Welsch oldu.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmada 10 bine yakın basketbolsever “12 Dev Adam”a önemli mücadelede destek verdi. Salonun alt tribünlerde yer yer boşluklar gözlenirken, üst tribünlerde ise büyük boşluklar oluştu.

ÜLKER SPORTS ARENA'DA İLK HEYECAN

Geçtiğimiz sezonun ortasında açılan ve Fenerbahçe Ülker'in Beko Basketbol Ligi ile THY Avrupa Ligi maçlarına ev sahipliği yapan Ülker Sports Arena, Türkiye -Çek Cumhuriyeti karşılaşmasıyla ilk kez bir milli mücadeleye ev sahipliği yaptı. Milliler, grupta daha önce Belarus ve Portekiz ile Ankara 'da, İtalya ile Kayseri'de karşılaşmıştı.

Bu arada, karşılaşmayı geçmiş yıllarda milli takıma hizmet vermiş eski basketbolcular da izledi A Milli Takım'da daha önceki maçlarda görev yapan Barış Hersek, Şafak Edge ve Birkan Batuk, bugünkü mücadelede kadroda yer almadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.