100 milyar dolarlık soru!

100 milyar dolarlık soru!

Financial Times gazetesi sordu

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Fitch'in Türkiye'nin kredini notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesinin 10 yılda 100 milyar dolar tutarında yatırım getireceğini tahmin etti. "Türkiye'nin notunun yükseltilmesi: 100 milyar dolarlık soru" başlığı ile bir analiz yayımlayan gazete
Notun BB+'dan BBB-'ye yükselmesinin Türkiye'ye yönelecek yatırımları nasıl etkileyeceğini sordu, yanıtı da verdi: Büyük olasılıkla 10 yıl için 100 milyar dolar... Financial Times bu tahminini Oyak Yatırım'ın geçtiğimiz ay yayımladığı raporuna dayandırdı.

'TABLO PEMBE DEĞİL'
Oyak Yatırım'ın Türkiye yatırım yapılabilir nota sahip olduğunda 2013 yılından itibaren yılda 75 milyar dolar çekekebileceğini tahmin ettiğini hatırlayatan gazete, "Bu da 2023 yılına kadar 10 yıl boyunca ekstra 100 milyar dolar anlamına geliyor. Zira yatırım derecesinde olmayan ülke olarak yılda 65 milyar dolar elde ediyordu" değerlendimesinde bulundu. Kurumsal fonların yatırımlarının çekilebilmesi için üç büyük derecelendirme kuruluşunun en az ikisinden yatırım yapılabilir notu alınması gerektiği hatırlatılan analizde tablonun kadar da pembe olmadığı ileri sürüldü.  Analizde görüşüne yer verilen RBS'ten Roderick Ngotho, Moody's'in bu yıl ya da önümüzdeki birkaç ay içerisinde aynı şeyi yapmasının beklenmediğini, S&P'nin not yükseltme olasılığının ise daha da az olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.