100 liralık prim desteği verilmeli

100 liralık prim desteği verilmeli

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Esnafın ve çiftçinin yüksek oranda artırılan BAĞ-KUR primlerini ödemesine imkân yoktur. O sebeple, işverenlere sağlanan 100 liralık prim desteği esnaf ve çiftçilere de verilmelidir” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin Değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” üzerine TBMM’de konuşma yaptı. Farklı konulara değinen  ve emeklilerin hâlâ banka promosyonu alamadığını belirten Kalaycı, “Hükûmet, toplumda geniş kesimlerin beklediği düzenlemeleri hiç dikkate almamaktadır. Emekliler de hâlâ banka promosyonu verilmesini bekliyor. Hükûmet emeklileri oyalamakta ve sürekli aldatmaktadır. Yıllardır sözler verilmiş ama bir türlü becerememiş, sözünü yerine getirememiştir. Emekliler banka promosyonu için sekiz yıldır mücadele vermektedir. Herkes alıyor ama emekliler bir türlü alamıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar da umutla bir düzenleme bekliyor ama Hükûmet hiç oralı değildir. Emeklilik için gerekli hizmet süresi ve prim ödeme gün sayısı dolduğu hâlde yaş şartına takılanlar mağduriyet yaşamaktadır. Çalışma Bakanı kendisinin de emeklilikte yaşa takılmasına rağmen bu talebe karşı olduğunu söylemektedir. Emeklilikte yaşa takılanların birçoğu iş bulamıyor, yaşı nedeniyle kimse işe almıyor. Bakan bunları biliyor mu? Bu insanların ailelerinin geçimini nasıl sağlayabildiğini acaba hiç düşünüyor mu? Emeklilikte yaşa takılanlar görmezden gelinmemelidir” diye konuştu.

ESNAF VE ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLSİN

Esnaf ve çiftçiye destek verilmesini isteyen Kalaycı, “Birçok esnaf ve çiftçimiz geçmişteki hizmetleriyle ilgili sigortalılık kayıt ve tescili yapılmadığından bu sürelerini hizmetine saydıramamakta ve bu nedenle emekli olamamaktadır. Söz konusu süreler daha önce kayıt ve tescil edilmiş olma şartı aranmadan esnaf ve çiftçilerin hizmetine sayılmalı, geçmiş hizmetlerin borçlanılmasına imkân verilmelidir. AKP, prim yükünün hafifletilmesi için işverenlere sağladığı aylık 100 liralık prim desteğini esnafımıza ve çiftçimize vermemiştir. Esnafın ve çiftçinin yüksek oranda artırılan BAĞ-KUR primlerini ödemesine imkân yoktur, vaziyet ortadadır. O sebeple, işverenlere sağlanan 100 liralık prim desteği esnaf ve çiftçilere de verilmelidir. Asgari ücretliler, net asgari ücretin ekim ayında 70 lira azalmasının önüne geçecek düzenlemeyi bekliyor ama her şeyi torbaya dolduran AKP Hükûmeti buna yanaşmamaktadır, asgari ücretlinin aldığı aylıkla nasıl geçinebildiğini hiç düşünmemektedir. Çalışanların vergi yükünü azaltmaya yönelik bir düzenlemeye gitmemektedir” şeklinde konuştu.

MİLLİ ÇARELERE İHTİYAÇ VAR

“Sağlık Bakanlığı'nda sözleşmelilerden kadroya geçenler sebebiyle iptal edilen pozisyonların yeniden kullanımına imkân sağlanmaktadır” diyen Kalaycı, “Eleman temininde güçlük çekilen yerler için sözleşmeli personel alımı yapılan Hükûmet, bunları kadroya geçirmiş, şimdi tekrar sözleşmeli personel almak için düzenleme yapmaktadır. Ülkemizin yatırım ihtiyacı vardır ve yatırımların, üretimin artırılması için gerekli tedbirler alınmalıdır. AKP döneminde imalat sanayisinin millî gelir içindeki payı düşmüş, yenilik ve teknoloji alanında atılım yapılamadığı gibi geriye gidilmiş, yüksek katma değerli ve AR-GE yoğun üretim yapısına geçilememiştir. Yüksek teknolojili ürünlerin sanayi üretimi ve ihracatı içindeki payı 2002 yılına göre yarı yarıya düşmüştür. AKP hükûmetleri inovasyonun yalnızca dedikodusunu yapmaktadır, ses var ama görüntü yoktur. Küresel İnovasyon Endeksi sıralamasında 141 ülke arasında Türkiye 54'üncü sıradadır. Türkiye yedi yıl içinde listede 9 sıra geriye düşmüştür. Bizim ülke olarak ekonomide yeni ufuklara, yeni yollara, millî çarelere ihtiyacımız vardır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.