100 bin kadın iş sahibi oldu

100 bin kadın iş sahibi oldu

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerin gelişmesi ve çeşitlenmesi ile geçen yıl 100 bini aşkın kadın işe yerleştirildi.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kurum olarak kadın istihdamının ne kadar önemli olduğunun bilinciyle, sundukları hizmetleri hem çeşitlendirmek hem de kalitesini artırmak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.
Son yıllarda kadın işgücünde yaşanan artış neticesinde, ilk defa 8 milyon kadının işgücü piyasasında yer aldığını vurgulayan Yazıcı, TÜİK'in 2012 yılı Nisan ayı verilerine göre kadınlarda yüzde 9,8'lik bir işsizlik oranının görüldüğünü bildirdi.
Aynı dönemde işgücüne katılma oranının ise yüzde 29,2 oranında gerçekleştiğini vurgulayan Yazıcı, ''Kadınların işgücü piyasasına girişinin artması olumlu bir gelişme olmakla birlikte işsizlik oranlarının genel işsizlik oranından yüksek olması ve genel anlamda kadın istihdam oranın yüzde 25'ler gibi düşük bir seviyede kalması bu alandaki istihdamının desteklenmesinin önemini göstermektedir'' dedi.
İŞKUR tarafından işe yerleştirilen kadın sayısında son 10 yılda düzenli bir artış görüldüğünü ifade eden Yazıcı, 2008'de yaklaşık 25 bin civarında gerçekleşen işe yerleştirme sayısının 2010'da 50 bin seviyesinde gerçekleştiğini ifade etti.
Kadın istihdamının artmasında İŞKUR'ın rolünün büyük olduğuna işaret eden Yazıcı, ''2011'de ise İŞKUR'un sunduğu hizmetlerin gelişmesi ve çeşitlenmesi neticesinde işe yerleştirme sayısı 100 bini aştı'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.