1. Kardeşlik Futbol Turnuvası sona erdi

1. Kardeşlik Futbol Turnuvası sona erdi

Özel Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi ile Konya Çocuk Şube Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettikleri sokaktaki çalıştırılan çocuklar futbol turnuvası hafta sonu gerçekleştirdi.

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu lisesinde futbol sahasında gerçekleştirilen sokak çocuklarına yönelik futbol turnuvasında 4 takım mücadele etti.

Kardeşlik ve uzlaşı konusunda geliştirilen proje kapsamında düzenlenen program takdir topladı. Konya Çocuk Şube Müdürlüğü ve Özel Büyükkoyuncu Liseleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Servisince ortaklaşa düzenlenen program son derece verimli geçti.
Proje Koordinatörü Nihat Murat Bartan ‘’İstanbul’da düzenlenen uzlaşı olimpiyatları için hazırlanan proje kapsamında futbol turnuvası yapıldı. Amacımız birbirine ön yargıyla yetişmiş çocuklara arasında kardeşliği sağlamaktır. Bu amaçla sokakta çalışan çocukların diğer okullarda okuyan çocuklarla bir turnuva kapsamında kaynaştırıp aralarındaki önyargıları kırmaya yardım etmektir” dedi.
Konya Çocuk Şube Müdürü Murat Kocal ise yaptığı konuşmasında turnuvanın çok verimli geçtiğini ve bu çocukların yüzündeki mutluluğun her şeye değdiğini söyledi. İlerde topluma yararlı olması için bu çocukların şimdiden kazanılması gerektiğini vurguladı. Turnuvada toplam 4 takım mücadele etti. Sokaktan gelen çocuklarla Büyükkoyuncu Lisesi öğrencileri aynı takımda mücadele etti. Takımlar karma oluşturuldu. Turnuva sonrası birinciye kupa ve madalyalar verildi. Barbekü partisi yapılarak turnuva sonlandırıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.