1.5 Milyon Liraya Hayvan İşletme Tesisi Kuran Yatırımcı, Şimdi Bin Pişman

1.5 Milyon Liraya Hayvan İşletme Tesisi Kuran Yatırımcı, Şimdi Bin Pişman

Batman’da Nizamettin Ağduk isimli yatırımcı, 2 yıl önce Kozluk ilçesinde 1 milyon 500 bin lira maliyetle kurduğu hayvan işletme tesisinde umduğunu bulamadı.    Kurduğu işletmeye 170 büyükbaş holstein cinsi inek getiren...

Batman’da Nizamettin Ağduk isimli yatırımcı, 2 yıl önce Kozluk ilçesinde 1 milyon 500 bin lira maliyetle kurduğu hayvan işletme tesisinde umduğunu bulamadı.

    Kurduğu işletmeye 170 büyükbaş holstein cinsi inek getiren Ağduk, devletten de 400 bin lira destek alarak faaliyete başladı. Ancak yem fiyatlarının yüksek, hayvan fiyatlarının düşük olması sonucu Ağduk'un işleri bozuldu. Tesiste istihdam ettiği 10 kişiden 7'sinin işine son vermek zorunda kaldığını anlatan Nizamettin Ağduk, tesisi ayakta tutmak için il merkezinde bulunan iş yerlerini ve arsalarını satmak zorunda kaldığını belirtti.

    Hayvan bakmanın maliyetli olduğunu ve bundan dolayı zorlandığını dile getiren Ağduk, "Zor bir iş. Böyle olduğunu bilseydim paramı böyle bir işe yatırmazdım. Şu an tesisi satamıyorum da çünkü 5 yıllık sözleşmemiz var. Ama bu şekilde de ayakta tutamıyorum. Geliri ne kadarsa gideri ondan fazla oluyor. Birbirini dengelemiyor. Kent merkezinde iş yerim vardı arsalarım vardı bunları satarak bu işletmeyi ayakta tutmaya çalışıyorum." dedi.

    Gün geçtikçe zarar ettiğini ve böyle bir işe bir daha yatırım yapmayacağını belirten Ağduk, şöyle konuştu: "Biz ilk başladığımızda günlük 3 ton süt alacağımızı hesapladık ancak umduğumuz gibi olmadı. Şu an 1 ton bile zor alıyoruz. Aylık 33 bin liraya süt satıyoruz ancak giderimiz 40 bin lira. Yani sürekli zarar ediyoruz. Bizim devletten istediğimiz bize yem konusunda destek sağlasın. Eğer yem konusunda destek alırsak bu tesisi ayakta tutarız ve diğer hayvan besicilerine de örnek teşkil ederiz. Çünkü bölgemiz tarım ve hayvancılıkla ayakta duruyor. Bu iş yapılmadı mı bölgenin kalkınması mümkün değil." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.