Konyalı çiftçi paraya kıydı! Tam 9 milyon liraya traktör satın aldı

Konyalı çiftçi paraya kıydı! Tam 9 milyon liraya traktör satın aldı

Konya tarımsal üretimin başkenti olarak biliniyor. Kentte üretim yapan çiftçilerin son model traktörleri ligi çekiyor. Son olarak Konyalı bir çiftçi paraya kıydı ve tam 9 milyon liraya sıfır kilometre traktör satın aldı.

Tarımsal üretim her ülke için kritik öneme sahip. Dünya genelinde yaşanan gıda kriziyle birlikte üretimin önemi daha iyi anlaşıldı. Türkiye, Ukrayna'dan buğday ve ayçiçeği gibi birçok ürünü ithal etti. Söz konusu durum vatandaşı tedirgin etti.

uretim.jpg

Sırf bu yüzden çiftçinin desteklenmesi gerektiği söyleniyor. Ülkenin tarımsal üretimde başkenti ise Konya olarak biliniyor. Konya Ovası'nda buğdaydan arpaya, ayçiçeğinden mısıra onlarca ürün üretiliyor. Bu işten geçimini sağlayan büyük bir nüfus var.

traktor-4.jpg

Diğer şehirlere göre tarla büyüklüğünde önde olan Konya'da çiftçi işlerini kolaylaştırmak için yatırım yapıyor. Zaman zaman gündeme gelen dev traktörlere bir yenisi daha eklendi.

dev-traktor-2.jpg

Konyalı çiftçi paraya kıydı ve tam 9 milyon liraya sıfır kilometre traktör satın aldı. Kalitesiyle ön plana çıkan John Deere markasını tercih eden isim 300 beygir gücündeki traktörü seçti.

traktor-5995.jpg

Büyük tarlaların işlenmesinde kullanılan bu dev traktörün özellikleri duyanları şaşırtıyor.

john-deere-traktor.jpg

John Deere 6R250'nin özellikleri şu şekilde:

275 hp (202 kW) maks güç (ECE-R120) + 26 hp (20 kW) Akıllı Güç Yönetimi (Toplamda 301 beygir)
6 silindirli 6.8 l motor
9,65 t ve 2,90 m dingil mesafesi
G5/G5PLUS Ekran ile donatılmış, 2 panoramik kapı veya sol tarafta B-direği seçeneği ile sunulan, 3,33m³ hacme ve sadece 71 d(B) ses şiddetine sahip XXL ComfortView™ Kabin
Şanzıman Seçeneği: AutoPower

Kaynak:Haber Merkezi