Zulme seyirci kalmayın

Zulme seyirci kalmayın

Muhammed Mursi için verilen idam kararını protesto mitinginde konuşan MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, "Sisi'nin yapmış olduğu darbe sırasında, sabah namazı kılan göstericilere kasten ateş açılmasını unutmadık" dedi

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için verilen idam kararı Konya STK'larınca protesto edildi. Mazlumlarla Dayanışma Platformu adı altında Kayalıpark'ta düzenlenen protesto mitingine Ekim-Der, MAZLUMDER, İHH, İMH, KONEVİDER, MTTB, TEYAD, Medeniyet Vakfı katılım sağladı. Platform adına konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Konya Şube Başkanı Adem Ceylan, "Ümmet coğrafyası uzun zamandır nice bedeller ödeyerek direnişe devam ediyor. Onlarca yıldır özellikle Müslümanların üzerine çullanmış olan bu zalimler, açıktan veya örtülü desteklerle ayakta kalmaya devam ediyorlar. Zalimler insanlık onurunu ayaklarının altında çiğnemeye devam ediyorlar. Sokaklara inen İslami hareket Tunus'ta, Libya'da Mısır'da insanlığın onuru, tevhid ve adalet için kıyama kalktı. Muhammed Mursi'ye ve ihvanın diğer kutlu liderlerine karşı verilen idam cezasıyla darbesini taçlandıran cuntacılar, zalim batılı devletlerin ve İslam ülkelerinin seyirleri önünde zulümlerine devam ediyorlar.

İDAM KARARLARININ MEŞRU TARAFI YOK

Seçimle iş başına gelmiş bir lideri darbe ile devirdiklerini belirten Ceylan, "Sırf İsrail'in güvenliği için Mısır'da İslami devrimi bastıran cuntacılara karşı insanlığın en soylu direnişini gösteren ihvana binlerce kes selam olsun. Biz bugün buradan yapılan bu zulme seyirci kalmadığımızı haykırarak Müslüman kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde bu haksız yargılamaların biliyoruz ki hiçbir meşru tarafı yoktur. Seçimle iş başına gelen meşru yönetimi darbe ile devirmek ve haklarında idam kararı vermek hangi hukukta var? Biz bu zalimleri yeni de tanımıyoruz. Kimse şaşırmasın. Bu kadar da olmaz demeyin. Göstere göstere tüm dünyanın gözü önünde bizleri seyrettire seyrettire kardeşlerimizi idam ettirecekler. Meydanlarda binlerce kardeşimizin üzerilerine kurşun yağdıranlar bunlar değil miydi" ifadelerini kullandı.

MISIR'IN HAKK MÜCADELESİ YILLARDIR SÜRÜYOR

Mısır'ın geçmişte de firavunların zulmüne tanıklık ettiğini kaydeden MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun ise, "Kadim zamanda firavunların zulümlerine, Musa'ların kıyamlarına tanıklık etmiş olan Mısır, yakın tarihte ve şimdilerde yeniden Hak-Batıl mücadelerine sahne olmaktadır. 1882-1922 yılları arasında İngiliz işgali altında olan, sonraki yıllarda Abdünnasır, Enver Seda ve Hüsnü Mübarek tarafından diktatörlükle yönetilen Mısır, İslami Hareketlere karşı acımasızlıkta sınır tanımamış, işkence ve zulümleri ile Müslüman halkı sindirmeye çalışmıştır. Mısır'ın yakın tarihe adeta zulümler, işkenceler, direnişler ve şehidler tarihi haline gelmiştir. 25 Ocak 2011'de başlayan ekmek, özgürlük ve onur talepleriyle yapılan gösterilere daha fazla direnemeyen Hüsnü Mübarek, Şubat 2011 tarihinde istifa etmiştir. Ama emperyalistler ve yerli işbirlikçileri, Mısır halkının özgürlük sevincinin uzun sürmesine izin vermemiştir" şeklinde konuştu.

NAMAZ KILANLARA ATEŞ AÇTILAR

Sisi'nin namaz kılan göstericilere ateş açtığını söyleyen Argun, şöyle konuştu: "Sisi'nin yapmış olduğu darbe sırasında, sabah namazı kılan göstericilere hedef gözetilerek kasten ateş açılması ve 100'den fazla kişinin katledilip, binden fazla kişinin ise yaralanmış olması halen unutulmamıştır. Yine Sisi'nin yaptığı darbe sürecinde Mısır meydanlarını dolduran milyonlarca Müslüman, askerlerin hedef gözeterek açtığı ateş altında kalmış ve 5 binin üzerinde Müslüman şehit edilmiştir. Darbeciler o zaman meydanlarda yapmış oldukları yargısız infaz zulmünü, şimdilerde özel atanmış hakimleri eliyle mahkeme salonlarında devam etmektedirler."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.