Züccaciye sektöründe 7 milyar dolarlık ihracat hedefi

Züccaciye sektöründe 7 milyar dolarlık ihracat hedefi

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışına imza atan züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

Antalya'da düzenlenen 11. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Üretici ve Marka Buluşmaları Zirvesi'ne katılan Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, AA muhabirine, sektörün ihracatını artırmak, Türk ürünlerini dünyanın her yerine gönderebilmek için yurt içinde ve yurt dışındaki fuarlarla yerli üreticilerle yabancı alıcıları buluşturduklarını söyledi.

Yıl içinde İngiltere, Kanada, Vietnam ve Avustralya'ya gideceklerini anlatan Öksüz, Ticaret Bakanlığının sunduğu destekler sayesinde tüm organizasyonlarda yer alabildiklerini dile getirdi.

Sektör olarak bugün 150'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini aktaran Öksüz, şunları kaydetti:

"Dünyanın neresine gidersek gidelim, bir porseleni, bir kaşığa, çatala baktığımız çoğunda Türk ürünlerini, Türk markalarını görüyoruz ve bununla da gurur duyuyoruz. Züccaciyede en fazla ihracat yapan ülkeler sıralamasında 8'inciyiz. İnşallah 5 yıl içinde hedefimiz önümüzdeki Polonya ve Hollanda'yı geçerek ilk 5 arasında yer almak. Bu tür organizasyonlarla, üyelerimizin yatırımlarıyla hedefimize ulaşmaya gayret ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.