Zorlu maraton başladı

Zorlu maraton başladı

3 oturumda gerçekleşecek olan sınavın ilki gerçekleşti

Öğrencilerin üniversite hayallerini gerçekleştirebilmek için girdikleri sınav YGS’nin ardından LYS de başladı. 3 oturumda gerçekleşecek olan sınavın ilki gerçekleşti. yarın ve önümüzdeki hafta sonu da sınavlar yapılacak

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) yapıldı. LYS-1, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınava 619 bin 133 aday katıldı.

Tek oturumda uygulanan sınav, 120 dakika sürdü. Sınavda matematik ve geometri testleri yer aldı. Matematik testinde 50 soru soruldu ve 75 dakika sürdü; geometri testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verildi. Geometri testindeki soruların 8'i analitik geometri sorusu oldu. Matematik ve geometri testleri ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve adaylar tek soru kağıdı kullandı.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.    

Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

KONYA’DA SINAV MANZARALARI

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) matematik sınavı (LYS-1) başladı. Konya’da sınava girecekler üst araması yapılarak salonlara alındı. Aramada sınava gireceklerin üzerinde bulunan metal eşya ve takılar çıkartıldı. Sınava girenlerin yakınları okul bahçelerinde Kur-an’ı Kerim okuyarak dualar etti. Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda sınava giren Binnur Erdoğan, sınav sırasında baygınlık geçirince, okula ambulans çağırıldı. Erdoğan, yapılan müdahalenin ardından sınava devam etti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.