Zonguldak’ta Meme Kanserine Dikkat Çeken Yürüyüş

Zonguldak’ta Meme Kanserine Dikkat Çeken Yürüyüş

Zonguldak’ta meme kanserine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi. Zonguldak Halk Sağlığı tarafından madenci anıtında düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı ve Gençlik Merkezi yetkilileri ile kadın platformu üyeleri katıldı. Vatandaşların...

Zonguldak’ta meme kanserine dikkat çekmek için yürüyüş düzenlendi.

Zonguldak Halk Sağlığı tarafından madenci anıtında düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı ve Gençlik Merkezi yetkilileri ile kadın platformu üyeleri katıldı. Vatandaşların meme kanserine karşı bilinçlenmesini sağlamak istediklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, "Meme kanseri bilinçlendirme ayındayız. Burada erken tanı ve tedavi çok önemli. Erken tanı olursa kanserin çok kolaylıkla önlenebildiği konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Vatandaşlarımız kanser önleme birimlerimize başvurmalılar. Kanserden korkmayalım geç kalmaktan korkalım. Çünkü tarama yöntemleri çok gelişti. Bu taramalar ücretsiz yapılmaktadır." dedi.

Gazipaşa Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen kadınlar, Valilik Atatürk önündeki bilgilendirme konuşmalarının ardından son buldu.

Konuşmalardan sonra düzenlenecek müzik etkinliği, Güneydoğu’daki menfur saldırı nedeniyle iptal edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.