Zirveden LYSde önemli başarı

Zirveden LYSde önemli başarı

Zirveye Yükseliş Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karakaş, LYS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu

Zirveye Yükseliş Dershanesi Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karakaş, LYS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu. Veysel Karakaş; öncelikle Zirveye Yükseliş Dershanesi’nin altı yıldır sürekli yükselen başarısı grafiğinden dolayı Zirveye Yükseliş Dershanesinin tüm öğretmen ve personel kadrosuna teşekkür etti. Her yıl bir önceki yıla göre çok daha başarılı olduklarını ifade eden Karakaş özellikle geçen yıl çok yüksek bir başarı grafiğine ulaştıklarını bu yıl ise geçen yıl ki başarıyı da geride bıraktıklarını belirtti. Başarıda istikrarın, güvenin, tecrübenin ve bir aile ortamı oluşturmuş olmanın büyük payı  olduğunu söyleyen Karakaş, 2012 LYS sonuçlarına göre öğrencilerinin yüzde 87’sini en az dört yıllık fakültelere yerleştiğini  bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

DEVLET VE ÖZEL ÜNİVERSİTELER YAYGINLAŞMALI

Üniversiteye giriş sınavlarının gençler üzerinde çok büyük psikolojik baskı oluşturduğunu söyleyen Veysek Karakaş artık üniversitelere her isteyen öğrenci girebilmeli. Sınavlar sadece “alan” ve “bölüm” seçiminde etkili olmalı. Bunun için de özel üniversitelerin açılması ve çoğalması teşvik edilmeli. Türkiye’de özel üniversitelerin fiyatları çok yüksek, bu fiyatların düşmesi gerekiyor. Bunun için de hem devlet üniversitelerinin hem de özel Üniversitelerin yaygınlaşması gerekiyor. Sınav sisteminden dolayı birçok gencimiz yurtdışına gitmek zorunda kalmamalı. Hatta bizden çok geri ülkelere gidip üniversite okumamalılar Türkiye sadece kendi içinde değil tüm Ortadoğu’nun eğitim üssü olmalıdır. Sadece devlet üniversiteleri bu sıkışıklığı çözemez. Özel üniversitelerin  yaygınlaşması ve ucuzlaması gerekir. Türkiye’de ki özel üniversiteler neredeyse Avrupa’dakilerin fiyatlarıyla aynı ama Avrupa’da ki kalite yok. Demek ki fırsatçılık var ortada. Üniversiteler yaygınlaştıkça bu fiyatlar da makul seviyelere gelecek  orta gelirli aileler de çocuklarını istedikleri  özel üniversitelere gönderebilecekler” dedi.

DEVLET, ÖĞRETMENLERİNİ VERİMLİ ÇALIŞTIRAMIYOR

“Eğitim sistemimizin en büyük sıkıntısı kontrolsüzlük, sistemsizlik ve verimsizliktir” diyen Veysel Karakaş, şunları kaydetti: “Devlet, öğretmenini verimli çalıştırabilmek için bir sistem kuramamıştır. Ne kontrol sistemi ne çalışma düzeni. Bu işler üç beş müfettiş gönderilerek halledilemez. Eğitim bürokrasiye boğulmuş durumda, pratik çözümler yok. Öğretmenlik mesleği ders anlatma memurluğuna dönüştürülmüş, hatta ders ücretliliği meselesi ranta dönüşmüş. Kim daha çok derse giriyorsa daha çok para alıyor, hele bir de özel ders piyasaları yasa dışı etüt merkezleri ve buralarda çalışan devlet öğretmenleri. Düşünün dershaneler olmasaydı özel ders bürolarından geçilmezdi. Dershaneler azken bazı öğretmenlerin evlerinin bir odası özel ders bürosu gibiydi. Dershaneler ucuz ve kaliteli eğitimi sağladı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.