Zeytinyağı 5 bin lirayı görecek! İşte gerekçesi

Zeytinyağı 5 bin lirayı görecek! İşte gerekçesi

Türkiye'de zeytinyağı fiyatlarına gelen zamlar durmak bilmezken bir teneke zeytinyağının 5 bin lirayı görebileceği söyleniyor.

Yemeklerin olmazsa olmazı zeytinyağında bu yıl beklenen verim alınamadı. Birçok ülkede zeytin hasadı sekteye uğradı. Türkiye'de de durum pek farksız değil. Zeytin az olunca zeytinyağı üretimi de dibi gördü. Durum böyle olunca zeytinyağına dev zamlar gelmeye devam ediyor. Zeytinyağı fiyatlarıyla ilgili Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan fiyatların artacağını söyledi.

YAĞ FİYATLARINA YENİ ZAMLAR YOLDA

Bu yıl zeytinyağı üretiminin kalbinin attığı Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde yaşanan sel felaketi ve bozuk hava koşulları, sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan doğal afet fiyatlara zam olarak yansıyor. Zeytinyağı fiyatları market raflarında 300 liradan başlarken yeni zamların geleceği de belirtildi. Piyasaya ilişkin kötü haberi Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan verdi. Okan yaptığı konuşmada, "Bozova'da, yıllardır zeytin üretimiyle geçinen çiftçilerimiz, bu yıl sel ve dolu felaketleri nedeniyle hasat yapamadılar. Bu durum, gelir kaynaklarını kaybetmelerine neden oldu." sözlerini kullandı.

img-6677.jpg

ZEYTİNYAĞI TENEKESİ 5 BİN LİRA OLACAK

Müslüm Okan, zeytin üretiminde yaşanan olumsuzluklara dair endişeleri dile getirdiği konuşmasında geçen yıl 20 litrelik bir zeytin tenekesinin 2.500-3.000 TL arasında olduğunu hatırlattı. Bu yıl ise bu rakamın 5.000 TL'ye kadar çıkabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Ayrıca, fırsatçıların bu durumu kullanabileceğine dikkat çeken Okan, üreticilerin 'zeytin yok' dediği durumda, normalde 2.000 TL'ye satacakları tenekeleri, market sahiplerinin 2.000 TL'ye alıp 3.000-4.000 TL aralığında tüketiciye sunabileceğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum