Zengin daha zengin, fakir daha fakir

Zengin daha zengin, fakir daha fakir

Saadet Partisi (SP) Konya milletvekili aday adayları Burhan Nokta, Agah Yarar ve Ali İhsan Uyan, gazetemizi ziyaret etti

Ziyarette konuşan SP Konya milletvekili aday adayı Agah Yarar, mevcut iktidarın milli gelirin 10 bin doları aştı söylemlerine dikkat çekerek, “Milli gelir 10 bin doları aştıysa bile bu halka yansımamıştır. Sokaktaki vatandaş asgari ücrete tamah ediyor. Hatta asgari ücretin altında, sigortasız çalışanlar da var. Milli gelirimiz 10 bin doları aşmışsa da bu tabana yayılmıyor. Zenginler daha zengin, fakirler daha fakir hale geldi” diye konuştu.

Hükümetin Türkiye genelinde 8 milyon 500 bin aileye kömür yardımı yaptığını dile getiren Agah Yarar, “Yapılan bu yardımlarla da övünüyorlar. Aslında burada büyük bir yanlışlık var. Milli geliri 10 bin doları aşan bir halk, nasıl olur da kömür yardımlarına muhtaç hale gelebilir. Biz bu yüzden seçimlerde vatandaşımıza 1996-97 yıllarını hatırlatıyoruz. Bu güzel günlerin gelmesi içim milletimizin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Yapılan zamları da eleştiren Agah Yarar, “Benzinde psikolojik sınırın 4 TL olduğu söyleniyordu. Şimdi bakıyoruz bu sınır da aşılmış. Zamlar sınır tanımıyor” dedi. Seçimlere ilişkin de değerlendirme yapan Yarar, “Milletimizin üzerinde psikolojik bir baskı var. Biz gidip gezdiğimiz yerlerde halktan olumlu tepkiler alıyoruz. Ama görüştüğümüz insanlar, CHP’ye yaramasın diye oylarını Saadet Partisi’ne vermediklerini söylüyorlar” diye konuştu. Agah Yarar ayrıca, Saadet Partisi’nin diğer partilerle ittifak kurma çalışmalarının da halk nezdinde beğeni topladığına işaret etti. İttifak çalışmaları kapsamında Büyük Birlik Partisi’yle de görüşüldüğünü söyleyen Yarar, “Bu seçimlerden biz sürpriz sonuçlar bekliyoruz. İnsanlar öldükten sonra kıymetleri anlaşılırmış. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın vefatının ardından Saadet Partisi’nin oylarında ciddi bir artış olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.