Zebari'den sonra Barzani geliyor

Zebari'den sonra Barzani geliyor

Irak merkezi hükümeti ile yeni bir sayfa açan Ankara, iyi ilişkilere sahip olduğu Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile de diplomasiyi sürdürüyor.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ankara ziyaretinin ardından Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani de Türkiye'ye gelecek. Diplomatik kaynaklar ziyaretin büyük ihtimalle hafta sonuna doğru gerçekleşmesinin beklendiğini bildirdi. Barzani ziyaretinde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra çözüm süreci, Bağdat'la başlayan yeni dönem ve Suriye meseleleri ele alınacak. Irak'ta Nisan 2014'te gerçekleşecek genel seçimlerin de görüşmelerde gündeme gelmesi bekleniyor.

Alınan bilgilere göre, Davutoğlu, Zebari'nin ziyaretine kasımın ilk yarısında karşılık verecek. Ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek Irak'a gidecek. Irak'ın Şii Başbakanı Nuri el Maliki'nin ise aralıkta Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Maliki'nin seyahati sonrasında Erdoğan'ın da önümüzdeki dönemde Bağdat'a iade-i ziyarette bulunabileceği belirtiliyor.

Kaynak: ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.