Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın!

Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın!

Zayıflamak için kullanılan bitki çayları, sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Tuba Nergiz, uzmanlara danışılması tavsiyesinde bulundu.

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan şişmanlık her geçen gün bir çok sağlık sorununun da sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Bir çok kişi ise maalesef bireysel yöntem veya hatalı yönlendirmelerle yanlış zayıflama yollarını deniyor. 
Özel Selçuklu Hastanesi Diyetisyeni Tuba Nergiz şişmanlamak için sıkça başvurulan bitki çaylarına karşı  uyarıcı bilgiler verdi. Ağırlık kaybetmekle, sağlıklı zayıflama arasında ciddi farklar olduğunu aktaran Diyetisyen Nergiz, “Zayıflamak düşüncesiyle yapılan yanlışlar sağlığa zarar verici bir hal alabilir, kimyevi ve bitkisel destekler sağlıklı zayıflamanın kesinlikle gerisinde kalmaktadır ve çoğu zaman istenmeyen sonuçlara neden olmaktadır” dedi.
Bitki çaylarının bir çoğunun idrar söktürücü etkisi olduğunu anlatan Dyt. Tuba Nergiz, “Bitkiler ve çayları kullanıldıktan sonra vücuttan su atılmaktadır. Kişiler bu noktada zayıfladığını düşünerek büyük bir yanılgıya düşmekte ve bu ürünleri kullanmaya devam etmektedir” diye konuştu.

HER BİTKİ HERKESTE KULLANILAMAZ
Bu durumun sadece bir yanılgıdan ibaret olduğunu dile getiren Özel Selçuklu Hastanesi Diyetisyeni Tuba Nergiz, “Zayıfladığını sanan kişilerin sağlığı bozulabilir var olan problemleri büyüyebilir. Mesela sıvı kayıpları hipertansiyonu olan kişilerde tansiyonun  tamamen  yükselmesine neden olabileceği gibi karaciğer ve böbreklerde de problem çıkarabilir” uyarısında bulundu.
Her bitkinin herkeste kullanılamayacağını, bitkilerin etken hallerinin çok iyi bilinerek bitki miktarlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen  Dyt. Tuba Nergiz şunları söyledi: “Sağlıklı yaşamak ve sağlıklı zayıflamak konusunda kesinlikle bir uzmandan yardım alınmalıdır. Bir uzman yardımı ile kişiler daha kolay , daha masrafsız en önemlisi de daha sağlıklı zayıflayabilirler. Unutulmamalıdır ki; ot, çay, iğne, ilaç gibi hiçbir yöntem  tek başına bir kişiyi incecik yapacak kadar mucizevi değildir ve bitkilerin içindeki yüzlerce çeşit bileşenin beklenmedik yan etkileri olabilir; her doğal ürün masum kabul edilmemelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.