Zamlı tarife Konya'da hayata geçirildi! Kısa mesafe 15 TL

Zamlı tarife Konya'da hayata geçirildi! Kısa mesafe 15 TL

Konya'da minibüs ve taksiye zam geleceği duyurulmuştu. Zamlı tarife, 10 Haziran Pazartesi günü itibarıyla hayata geçirildi.

Konya'da minibüs ve taksiye zam geleceği duyurulmuştu. Zamlı tarife, 10 Haziran Pazartesi günü itibarıyla hayata geçirildi. Birçok Konyalı, minibüs ve taksiye zamlı binerken, fiyat artışının yaşanacağından haberi olmayanlar da duruma tepki gösterdi. Yüksek enflasyon, birçok kalem ürüne zam olarak yansımaya devam ediyor. Alım gücü düşen vatandaşın omzuna sürekli yük bindiriliyor. 29 Mayıs Çarşamba günü Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, şehirde minibüs ve taksi tarifelerinde zam yapılacağını duyurmuş, Konyalılardan anlayış istemişti. Zamlı tarifenin ise 10 Haziran itibarıyla hayata geçirileceği belirtilmişti. Konya'da minibüs ve taksi zamlandı. Minibüsçüler ilk seferleriyle birlikte zamlı tarifeyi uyguladı. Toplu ulaşımda minibüsü tercih eden Konyalılar, bugün minibüse daha fazla ücret ödedi. Fiyat değişikliğinden haberdar olanlar kadar, zammı duymayan yolcular da oldu. Yolculuk için verdiği ücretten daha fazlası istenince şaşıranlar, duruma tepki gösteren yolculara da rastlanıldı. Sadece minibüs değil, Konya'da 10 Haziran itibarıyla taksi ücretleri de değişti.

YENİ TARİFE ŞÖYLE:

Konya'da minibüs indi- bindi ücreti 15 TL oldu. Mesafesine göre fiyatlar da 18 ile 20 TL arasında değişecek. Şehirde taksimetre açılış ücretleri de 30 liraya yükseldi. Kilometre ücreti 30 TL olurken, kısa mesafe indi bindi ücreti de 60 liradan 100 TL'ye çıkarıldı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum