Zaman Yazarı Prof. Dr. Gürsel İkinci Kez Ameliyat Oldu

Zaman Yazarı Prof. Dr. Gürsel İkinci Kez Ameliyat Oldu

Geçirdiği beyin kanaması sonrası Antalya’da tedavi altına alınan Zaman gazetesi yazarı ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ikinci kez ameliyat oldu. Doktorları,...

Geçirdiği beyin kanaması sonrası Antalya’da tedavi altına alınan Zaman gazetesi yazarı ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ikinci kez ameliyat oldu. Doktorları, Gürsel’in ameliyatının başarıyla gerçekleştiğini açıkladı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Akyüz, Gürsel’in ameliyatı hakkında bilgi verdi. Akyüz, "Beyin kanaması sonrası damarda oluşan baloncuk yani anevrizma klips denilen malzemeyle dolaşım dışı bırakıldı. Ameliyatta teknik olarak bir problem yaşanmadı. Ancak uyandıktan sonra genel sağlık durumuyla ilgili bilgi sahibi olabileceğiz. İlk anjiyosunda herhangi damarsal bir patoloji saptanmadı. 15 gün sonrası ikinci anjiyografisinde bir baloncuk saptadık. Kanama ani olduğu için genellikle ilk anjiyolarda, damarlarda büzüşme olduğu için o baloncuk kendini göstermeyebilir. 15 gün sonra beyin rahatlayıp kan pıhtısı damarlar üzerinden gidince büzüşme toparlar anevrizma kendini gösterir. Bu amleiyat da öyle oldu.” dedi.

Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) tarafından Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Ekonomi Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 19 Ekim’de kaldığı otelde rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Prof. Dr. Gürsel yoğun bakıma alınmıştı. Gürsel’in tedavisi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.