Zaman yazarı Bingöl için hükümetten kelle istedi!

Zaman yazarı Bingöl için hükümetten kelle istedi!

Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce hükümete seslendi ve Bingöl saldırısı için istifa gerekiyor dedi..

Bingöl'de 10 askerin hayatını kaybettiği 70 askerin de yaralandığı PKK saldırısından sonra yeniden tartışma konusu olan ihmal iddiaları Cemaat'in de gündeminde. Habertürk'te Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce hükümete seslendi sorumluların istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

ERGENEKON FIRAT'IN DOĞUSUNDA NELER YAPTI BİLMİYORUZ

"Ortada 10 şehit varsa bir ihmal olduğu kesindir. Bir gün önce bir polis minübüsüne saldırı oluyor sonra da bu olay gerçekleşti" diyen Gülerce TSK'daki darbe geleneğini hatırlattı. "Orduda mayalanmış cuntacı bir yapı var. Terfiler atamalar buna göre yapılmış. Egenekon'un Fırat'ın doğusunda ne yaptığını bilmiyoruz mesela. JİTEM var mı yok mudur söylenmiyor. Biz şimdi TSK'yı bu cuntacı yapıdan kurtarmaya çalışıyoruz. Bunu engellemek isteyenler bir kavram kargaşası yaratıyor zaten." diyen Gülerce

BİRİSİNİN MUTLAKA İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR!

"Bence Sayın Başbakan yine korusun Genelkurmay Başkanı'nı kuvvet komutanlarını. Sonuçta çok zor ve fedakarca bir iş yapıyor. Ama Türkiye'de işlemeyen bir kurum var: istifa müessesi... Bir general çocuğu, milletvekili ya da zengin çocuğu bu şekilde o otobüse bindirilmiyor. Şimdi birisinin istifa etmesi gerekiyor. Jandarmayı ilgilendiriyorsa bu olay, onun zaafı varsa, istihbaratın zaafı varsa... Japonya'da böyle bir ahlak var. Dünyanın bir çok ülkesinde böyle bir ahlak var. İki uçak çarpışınca Japon komutan bir kaç saat sonra odasında harakiri yaptı. Bu bir onur meselesi. İstifa olmadığı gibi açığa alma da olmuyor. Çok viddi bir zaaf olduğu besbelli. Burada açığa alınması gereken bir sorumlu yok mu? Bu olay öncekilerden çok daha ağır. 33 Erin şehit olduğu olaydan da daha vahim. Çünkü göz göre göre 5 vasıtaya silahsız bindirilmiş 200 asker gönderilmiş."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.