Zafer Sergisi Devam Ediyor

Zafer Sergisi Devam Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) düzenlediği harp silah araçları 30 Ağustos zafer sergisi Sarayburnu'nda ziyaretçileri ile buluşmaya devam ediyor. Sergide askeri araç ve silahların yanı sıra bir de savaş gemisi bulunuyor.30 Ağustos Zafer Sergisi...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) düzenlediği harp silah araçları 30 Ağustos zafer sergisi Sarayburnu'nda ziyaretçileri ile buluşmaya devam ediyor. Sergide askeri araç ve silahların yanı sıra bir de savaş gemisi bulunuyor.

30 Ağustos Zafer Sergisi adıyla Sarayburnu'nda ziyaretçilere açılan sergide harp silah araçları sergileniyor. Askeri helikopter ve tankların yer aldığı sergide, çoğunlukta harp araç-gereçleri bulunuyor. İçerisinde güdümlü mermilerin de bulunduğu dev savaş gemisi, tam donanımlı olarak sergide yer alıyor. Ziyarete açık olunan süre boyunca Sarayburnu'nda demirleyen savaş gemisini vatandaşlar, subaylar eşliğinde gezebiliyor.

Serginin detaylarını bizlere anlatan Türk Silahlı Kuvvetleri 1.Ordu Komutanlığına bağlı Albay Ahmet Kaymaz, serginin amacını Türk Silahlı Kuvvetlerini halka tanıtmak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sergimizin amacı silahlı kuvvetlerimizi halkımıza tanıtmak. Aynı zamanda silahlı kuvvetlerimizle halkımızı kaynaştırmaktır. Bu yıl toplam 168 kalem Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının unsurları sergilenmektedir.”

Sergiye çocukları ile birlikte gelen vatandaş Gültekin Sevil ise duygularını şöyle ifade etti: “ Çocuklarımızı getirdik. Gelsinler askerimizi görsünler tanısınlar istedik. Ordumuzla gurur duyuyoruz. Bu sergi ile daha fazla gurur duyduk. Geçen sene de gelmiştik. Bu sene daha da güzel olmuş. Gittikçe gelişmiş. Gurur duyuyoruz.”

Ücretsiz gezilebilen sergi, bugün saat 19.00'a kadar ziyarete açık olacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.