Yyü’de ‘yenidoğan İşitme Kayıpları Ve Koklearimplant İle Rehabilitasyonu’ Toplantısı

Yyü’de ‘yenidoğan İşitme Kayıpları Ve Koklearimplant İle Rehabilitasyonu’ Toplantısı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı tarafından “Yenidoğan İşitme Kayıpları ve Koklearİmplant ile Rehabilitasyonu” konulu toplantı düzenlendi.YYÜ Kulak Buru...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı tarafından “Yenidoğan İşitme Kayıpları ve Koklearİmplant ile Rehabilitasyonu” konulu toplantı düzenlendi.

YYÜ Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Yenidoğan İşitme Kayıpları ve Koklearİmplant ile Rehabilitasyonu” başlıklı toplantıya KBB uzmanları, işitme engelliler öğretmenleri ve odyologlar katıldı. Toplantıda YYÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Çankaya, Doç. Dr. Fatih Garça, Yrd. Doç. Dr. Mahfuz Turan ve Odyolog Bengü Akçaylı birer sunum yaptı. Toplantıda bölgede özellikle doğuştan işitme kaybı olan çocukların normal bireyler gibi duyabilmeleri için yapılması gerekenlerin yanı sıra bu şikâyetleri olan yenidoğan çocukların tedavisinde kullanılan 1 yaşından itibaren yapılan koklearimplant (biyonik kulak) ameliyatı konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hakan Çankaya, özellikle işitme kaybı olan hastaların her türlü tedavilerinin Van’da yapılabildiğini ifade ederek, “Bu hastalarımızın artık il dışına gitmelerine gerek yoktur. Tedavilerini burada yapıyoruz. Hatta başka yerde daha önce ameliyat olmuş hastalarımızın takiplerinin de burada yapılabilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bize her konuda destek olan başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Sunumların ardından soru-cevap kısmı ile toplantı sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.