Yüzde Yüz Yerli Navigasyon Sistemimiz: Yolbil!

Yüzde Yüz Yerli Navigasyon Sistemimiz: Yolbil!

TUBITAK tarafından oluşturulan ilk yerli navigasyon ve GPS izleme sistemi Yolbil, kurumsal firmaların vazgeçilmezi oldu.

Bir Türk firması olan Yolbil’in yeni projesi ise Türkiye’ye yönelik oldu. “Yeni nesil yolbil projesi” adını taşıyan navigasyon yazılımlarının geliştirildiği proje, kurumlar tarafından GPS izlemesinde tek iş ortağı oldu.

Yolbil, büyük bir konum kütüphanesi üzerinde de çalışıyor. İlk kullanıcı hedef kitlesinin kurumsal şirketlerin özel araçları olurken şimdi de yayalar ve şahsi araçlara navigasyon hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Geliştirilen ses ve yön kütüphanesinde görme engellilere özel “Körcül” desteği de bulunan yerli navigasyon, kısa bir süre içinde ileri teknoloji kullanan yerli projeler arasındaki yerini almayı planlıyor.

Navigasyon sisteminde yerli imzayı almaya hak kazanan firma “Yerli Nesil Yolbil Bağlı Navigasyon Motorunun Geliştirilmesi” projesine, TUBITAK tarafından TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında 150 bin TL maddi destekte bulunuldu.

Proje yürütücüsü Emrah Yılmaz’ın açıklamalarına göre, bu projenin yalnızca bir navigasyon olmadığını, geliştirebilir ve farklı sektörlerde izleme yazılımları haline getirebildiğini vurgularken, yurt içindeki konum bilgilerinin dış kaynaklara aktarılmaması için böyle bir kütüphane geliştirdiklerinden bahsetti.

Kısa bir süre içinde Google Play Store (Android) ve App Store (iOS) uygulama marketlerinde de Yolbil adlı navigasyon ve izleme uygulamasını görebileceğimizi hatırlatalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.