Yürüya ya Acun: Muhabirlikten medya patronluğuna

Yürüya ya Acun: Muhabirlikten medya patronluğuna

Televizyon dünyasında son yılların belki de en önemli gelişmelerinden birinde son aşamaya gelindi.

Televizyon dünyasında son yılların belki de en önemli gelişmelerinden birinde son aşamaya gelindi.
 
Bir süredir TV8’i alacağı söylenen Acun Ilıcalı, TV8'in mevcut sahibi MNG Holding'e 70 milyon dolar ödeyerek kanalı satın alacak. Ancak taraflara yakın kaynaklara göre, Ilıcalı bu büyük miktarı tek başına üstlenmeyecek.  Acun Ilıcalı’nın, uluslararası bir medya kuruluşuyla ortaklık yapabileceği iddia ediliyor.
 
İddialar, Ilıcalı'nın yeni kanalındaki 'ortağı'nın  dünya çapında bir medya devi olduğu yönünde.
 
 
TAZMİNATLAR ÖDENECEK Mİ?
MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal'ın kanalın içini boşaltarak ve tüm personelin tazminatlarını ödeyerek Ilıcalı'ya teslim edeceği öğrenildi.
 
Acun Ilıcalı, şu an Star TV’ye 'O Ses Türkiye', 'Survivor' ve 'Yetenek Sizsiniz' programlarını hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk 100’e giren ünlüler arasında da yer alan Ilıcalı, listede 4 milyon 604 bin TL vergi tahakkuku ile 31. sırada yer almıştı.
 
ZİRVEYE 'FİRAR'IN ÖYKÜSÜ
 
TAM 18 yıl önce… Bağdat Caddesi’nde kot pantolon satan 26 yaşındaki genç, dükkânının kepengini bir daha açmamak üzere indirir; iflas etmiştir çünkü. 1990’da anne-babasını trafik canavarına kurban veren, girdiği depresyon sonrası eşinden boşanan, motosikletiyle yaptığı kazada arkadaşını kaybeden Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu genç adamın talihi ticarette de yaver gitmemiştir. Bir arkadaşı vasıtasıyla dönemin spor spikerlerinden İlker Yasin’le tanışır. SHOW TV’nin spor müdürü olan Yasin, bu genci. 200 milyon lira maaşla (1 ekmek=9 bin lira) Beşiktaş muhabiri yapar. Yaptığı röportajlarla kısa sürede ekranın popüler isimlerinden olan bu muhabirin ismi Acun Ilıcalı’dır. 
 
DÖRT YILDA 105 ÜLKE GEZDİ 
 
Ekranda daha bir yılını doldurmadan, Şansal Büyüka’nın yapımcısı olduğu Televole’ye, aldığının 7 katına transfer olur. Dünyayı gezecek, programın için de Acun Firar’da adıyla kendine ait bir bölüm sunacaktır. Kısa sürede o kadar popüler olur ki, aynı adla tek başına bir program olarak yayınlanmaya başlar. Dört yılda 105 ülke gezen Acun’un programına dev firmalar sponsor olur, Sony Music tarafından VCD’leri yayımlanır. 2005’te Acun Medya’yı kurar; Fear Factor, Survivor, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz, Yok Böyle Dans, O Ses Türkiye gibi yarışmalara imza atar. 500 bin lira ödüllü Var mısın Yok musun’da Paris Hilton, Christina Aguilera, 50 Cent, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio gibi dünyaca ünlü yıldızlara kutu açtırır. 
 
2012’NİN VERGİ REKORTMENİ 
 
İddialara göre alacağı 47 milyon liraya ulaşan Acun Ilıcalı, 2012’in temmuz ayında 16 yıldır çalıştığı SHOW TV’den ayrılarak, STAR TV’yle anlaşır. Geçen yıl 4.6 milyon lirayla vergi rekortmeni sanatçılar listesinde zirveye oturur. Muhabirlikten medya patronluğuna yükselen Ilıcalı; “Ferrari almışsınız” diyerek mikrofon uzatan muhabirlere cevap verirken hâlâ mahçuptur; geçmişte o mikrofonu kendisinin tuttuğunu unutmadığı için.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.