Yurt Genelinde Kış Lastiğine 1 Aralık'ta, Bursa'da İse 16 Aralık'ta Geçilecek

Yurt Genelinde Kış Lastiğine 1 Aralık'ta, Bursa'da İse 16 Aralık'ta Geçilecek

Yurt genelinde kış lastiğine 1 Aralık'ta geçilirken, Bursa'da ise iklim şartlarına göre 16 Aralıkta devreye girecek. 'Araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmelik' kapsamında...

Yurt genelinde kış lastiğine 1 Aralık'ta geçilirken, Bursa'da ise iklim şartlarına göre 16 Aralıkta devreye girecek.

'Araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmelik' kapsamında genellikle 1 Aralık'tan itibaren kış lastiğine geçirilirken, Bursa’da uygulama 16 Aralık'tan itibaren başlayacak. 2012’de yürürlüğe giren ‘Araçların yüklenmesine ilişkin ölçü ve usuller ile tartı ve boyut ölçüm toleransları hakkında yönetmelik' kapsamında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara, her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu getirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü'ne ait genelge kapsamında, Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre; Bursa’nın geçmiş yıllara ait ortalama yerel sıcaklık değerlerine göre kış lastiği takma zorunluluğu tarihi belirlendi. Bursa Valiliği kararı ile meteorolojik tespit ve ilgili genelge doğrultusunda, Bursa ve ilçelerde şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması 16 Aralık-1 Mart tarihleri arasında uygulamaya devam edilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.