Yurt Gazetesi batıyor

Yurt Gazetesi batıyor

CHP'nin gazetesi Yurt, çalışanlarına atılan bir maille ekonomik batakta olduğunu itiraf etti

CHP'li milletvekili Durdu Özbolat'ın imtiyaz sahibi olduğu Yurt Gazetesi, uzun süredir düşük tirajına rağmen yayınlarına devam ediyordu. Gazetenin düşük tiraja rağmen ayakta kalmasının temel sebebi ise CHP tarafından maddi olarak desteklenmesiydi. Ancak gazete çalışanları, çalışma koşullarından memnun olmamakla birlikte maaşlarını da 6 aydan 6 aya kadar alabiliyordu.

CHP'NİN GAZETESİ BATIYOR

Dün gazete çalışanlarına giden bir mail ise Yurt Gazetesi'nin düştüğü durumu açık seçik ortaya çıkardı. Gazetenin durumunu kurtarmak için Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına bile katılan, CHP'li Durdu Özbolat'ın gazetedeki Genel Müdür olan kızı Ezgi Özbolat, çalışanlara attığı mailde "Problemlerinizin ve ne kadar zor durumda olduğunuzun son derece farkındayım. Sizin talep etmenize gerek yok hakkınızı, emeğinizin karşılığını biz zaten veririz" gibi ifadeler kullandı.

"ELDEN BİR ŞEY GELMİYOR" MAİLİ

Çalışanlara her ne kadar isyan etseler de "elden bir şey gelmediğinin" anlatıldığı mailde, çalışanların bu durumu gazeteci dostları arasında paylaşmasına da tepki verildi.

ÖDEME PLANINDA MAAŞLAR EN SONDA

Öte yandan Ezgi Özbolat, gazetecilere attığı mailde gazetenin ödeme tablosunu da ayrıntılı olarak açıkladı. Bu yol haritasına göre gazetecilerin maaşlarının "ödeme planının en sonunda" yer alması ise dikkat çekti.

İşte Genel Müdür Özbolat'ın Yurt Gazetesi çalışanlarına attığı o mail;

Problemlerinizin ve ne kadar zor durumda olduğunuzun son derece farkındayım. Sizin talep etmenize gerek yok hakkınızı, emeğinizin karşılığını biz zaten veririz bugüne kadar hep böyle oldu benim ailemle çalışan herkes hakkını fazlasıyla aldı ama bugünkü koşullar izin vermiyor çok ağır bir ödeme tablomuz var ve maalesef ödemelerle ilgili öncelik yaparken kağıt baskı ve dağıtıma öncelik veriyoruz çünkü siz ne yaparsanız yapın o kağıdı alıp bastırıp dğıttıramazsak sizin emeğinizin bir anlami yok ve anlaşılmayan şey biz bu yüzden ödeyemiyoruz maaşlarınızı günü gününe yoksa zevk aldığımız bir durum değildir birilerini zor durumda bırakmak.

Bu gazetenin bir reklam geliri yok, BiK geliri sadece kagit masrafimiza yetiyor, gazete satisindan gelen hakedisse sadece turkuvazin komisyonunun ve dagitimimizi karsiliyor bir kismida baskiya gidiyor ama baskida hala gerideyiz ve babamdan talep ediyoruz her hafta cek odemlerini ve sadece sizin maaslarinizin toplami 187.000 TL ssklar 40.000 vergiler var 20.000 Haber ajanslarinin odemeleri her ay 35.000 tl civarinda. 20.000 tl derginin zarari var, Bunun yanisira faturalar kiralar, fotokopi, yemek, gunluk harcamalar araba kiralari avukat masraflari, mazot parasi ve geriden gelen borclar yazilmis cekler var (ortalama 70-90bin) bunlarla mucadele halindeyiz ve her ay 350-400 bin arasi zararimiz var,babamda tukendi artik kredi kullanmaya calisiyoruz surekli bankalarla gorusme halindeyiz.

(İstediginiz takdirde tum bu gelir gider tablosunu sizinle paylasabilirim) Merdan bey ve Tekin beyle paylastim saha once durumun en ince ayrintisina kadar biliyorlar ve ne kadar zarar ettigimizin farkindalar onlarinda bir aciklama yapacagindan eminim.

Kimseden bir anlayis falan beklemiyorum biz bu ise bir sorumluluk alarak girdik ama yanildik ve yaniltildik biz sizden daha magduruz diyebilirim, alicagniz 2 maasla sizin hesabiniz kapanirken bizim milyonlarca giden paramiz var ve sadece bu gazeteyi ayakta tutmak icin hala direniyor babam, ben sadece ahlakli davranilmasini bekliyorum, hepinizin cocugu var evi var bakmak zorunda oldugu bir evi odemek zorunda oldugu kirasi taksidi var o yüzden daha iyi sartlarda calisma sansi bulan herkes burdan ayrilirken onlar adina sevindim, yine sevinirim.. Elimizden gelen bu en kisa zamanda odemeye calisacagimizdan supheniz olmasin icinizden bile kizarken niyetimizin iyi mi kotu mu oldugunun muhakemesini vicdanli bir sekilde yaparsaniz siz de beni anlarsiniz bir nebze.

( Medya sitelerini guzin abla zannederek derdini paylasan kisi ya da kisilerin medeni cesaret gosterip istifa etmelerini temenni ediyorum yedigi kaba tukurenin en azindan tukurdugu kaptan tekrar yemeyerek onurlu bir davranis sergilemesini umuyorum. )

İyi çalışmalar dilerim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.