Yunusemre’de Projeler Hayata Geçiriliyor
Manisa’da uydudan yayın yapan bir televizyon programının konuğu olan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçede projelerin hayata geçirildiğini söyledi.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa’da uydudan yayın yapan bir televizyon programının konuğu oldu. Başkan Çerçi, kentin vizyonunu değiştirecek 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi ve Laleli-Mesir, Lalapaşa-Mutlu Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projelerine ilişkin bilgi verdi. Kentteki konut sıkıntısını ortadan kaldıracak Yunuskent Projesi’nin bin 101 konutluk ilk etabında blokların hızla yükseldiğini anlatan Başkan Çerçi, Akgedik’te modern bir şehir inşa ettiklerini dile getirdi. Kuraların Mayıs ayı sonunda çekileceğini ifade eden Mehmet Çerçi, "Projeler noktasında çok iyi bir konumdayız. Büyük projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. TOKİ projemiz bunlardan bir tanesi. Bir başkan yardımcısı sadece bu projeyle ilgileniyor. TOKİ’yi önemsiyoruz. Binalar hızla yükseliyor. Bu ayın sonunda kuralar çekilecek. Tarihi de kısa sürede duyuracağız. Sıfırdan bir kent yapıyoruz. Bunun altyapısı da var. Her ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Bu bölgede 5 yıl içerisinde 25 bin insan yaşayacak. Tüm kurumlarla ciddi çalışmalar yürütüyor, yoğun mesai harcıyoruz. Anahtar teslim iş yapıyoruz. TOKİ’yi etap etap hayata geçireceğiz. Her kesimden talep aldık. Bu proje tamamlandığında yani 5 bin 500 konut tamamlandığında talep olursa devamı olabilir" diye konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
TOKİ projesinin yanı sıra kentte konut sıkıntısını aşmak için yeni konut alanlarını üretmeye çalıştıklarını, imar planı alışmalarını sürdürdüklerini aktaran Başkan Çerçi, kentsel dönüşüm projesiyle kent merkezi oluşturacaklarını dile getirdi. Belediye Başkanı Çerçi, özellikle imar planı çalışmalarında sıkıntılar yaşandığını hatırlatırken bu sıkıntıların aşılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine vurgu yaptı. Kentsel dönüşüm projesiyle ömrünü tamamlayan binaların yenileneceğini kaydeden Başkan Çerçi, "Manisa 1. derece deprem kuşağında yer alıyor. Ülkemizde 41 il bu durumunda. 1999’dan önceki yapılar ciddi bir risk taşıyor. 2000 yılı sonrası yönetmeliklerde de ciddi değişiklikler yapıldı. Dolayısıyla eski binalar risk taşıyor. Hükümetimiz bu konuda bir yasa çıkardı. Kentsel dönüşümle pek çok sorun çözülecek. İnsanlar sosyal donatı alanlarıyla, okulu, hastanesi, yeşil alanlarıyla modern bir çevrede yaşayacak. Ekonomi hareketlenecek. Yasaya istinaden Laleli-Mesir, Mutlu ve Lalapaşa mahallelerimizde da bir çalışma yürütüyoruz. Plan proje aşamasındayız. Bu arada vatandaşımızla da bir araya gelerek projemizi anlatıyoruz, akıllarındaki soru işaretlerini gideriyoruz. Benim amacım ilçemde yaşayan vatandaşın mutlu refah içerisinde yaşamasını sağlamak. Bunun için elimizi taşın altına koyuyoruz. Yunusemre’de 50 metrekare alanı etrafındaki kamu kurumlarıyla birlikte meydana ayırmak istiyoruz. Şehrin merkezini kurmak istiyoruz. Konut yoğunluğu şu anki yoğunluğunun dörtte biri kadar olacak. Bölgeyi konuta boğmayacağız. Etap etap yapacağız burayı da. Kentsel dönüşüm en az 6-7 yıl sürecek. Bizden sonrakilere güzel bir miras bırakmak istiyoruz. Önümüzdeki dönem inşaatlara başlayacağız. Bizden sonrakilerin de bunu devam ettirmesini umut ediyoruz" dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.